Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γαλλία – Νίκαια – Τριήμερο πένθος και στην Ελλάδα για το μακελειό

Γαλλία – Νίκαια – Τριήμερο πένθος και στην Ελλάδα για το μακελειό

Η ελληνική σημαία θα κυματίζει από αύριο μεσίστια επί τριήμερο σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
 

Ο κ. Πιτέλα εξέφρασε την θλίψη και τον πόνο του «για την τρομερή, απαράδεκτη, εγκληματική τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια», αλλά και την αλληλεγγύη του στον γαλλικό λαό και τις γαλλικές αρχές, ενώ γνωστοποίησε ότι έγραψε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ. 

Από την πλευρά του, ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τον γαλλικό λαό, αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο πένθος, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες».

Με την ενέργεια αυτή, η χώρα μας εκφράζει το πένθος και τη συμπαράσταση της προς τον γαλλικό λαό, για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα που δέχθηκε η πόλη της Νίκαιας.

«Θέλω να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια μαζί με τον αγαπητό φίλο, σύντροφο και φίλο της Ελλάδας, τον Γιάννη Πιτέλα, στο γαλλικό λαό, τη γαλλική κυβέρνηση, γι’ αυτό το δραματικό γεγονός που επαναλαμβάνεται στη χώρα αυτή και που πληγώνει τη δημοκρατία, την ελευθερία, τις αξίες με τις οποίες χτίστηκε το ευρωπαϊκό όραμα», δήλωσε.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε