Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γαβρόγλου για εκκλησία: «Μακριά κι αγαπημένοι!»

Γαβρόγλου για εκκλησία: «Μακριά κι αγαπημένοι!»

Έκλεψε την παράσταση με την πρώτη του δήλωση ο νέος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου με τις δηλώσεις που έκανε μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

«Την πολιτική την καθορίζει ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο. Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα. Νομίζω ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε την συνέχεια και όχι τις ασυνέχειες. Κατά τη γνώμη μου και σας μιλάω ειλικρινά δε νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις σχέσεις. Μάλιστα εδώ είσασταν, βγήκαν από το Μέγαρο Μαξίμου και δήλωσαν ότι μια χαρά προχωράμε και έτσι θα προχωρήσουμε».

Όταν ρωτήθηκε αν ο κ. Φίλης άφησε την θέση του γιατί δεν είχε καλές σχέσεις με την εκκλησία, ο κ. Γαβρόγλου απάντησε: «θα πρέπει να ξέρετε εσείς περισσότερα απ’ όσα ξέρω εγώ. Αυτές είναι αποφάσεις του πρωθυπουργού».

Όταν ρωτήθηκε αν θα λαμβάνεται υπόψιν η άποψη της εκκλησίας για κάθε απόφαση την οποία παίρνει απάντησε: «Για κάθε απόφαση αποκλείεται». Οταν ρωτήθηκε για τα θρησκευτικά είπε: «Σε αυτά θα πρέπει να υπάρχει μια ουσιαστική συνεργασία», και πρόσθεσε: «Πάντα υπήρχε διάλογος δεν διακόπτεται ο διάλογος ποτέ».

Ειδικά για τον κύριο Φίλη και τις τεταμένες σχέσεις με την εκκλησία είπε: «Κοιτάξτε, ανάμεσα σε συνεργαζόμενους υπάρχουν αγάπες και δυσκολίες». Όταν ρωτήθηκε αν εκείνος θα έχει αγάπες είπε: «Εγώ θα προσπαθήσω να έχω αγάπες και νομίζω ότι πρέπει να ακολουθήσουμε και το ρητό που λέει: “μακριά κι αγαπημένοι”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε