Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Γεννηματά: Ανοιχτά πανεπιστήμια και τέλος στα φαινόμενα ανομίας!

Γεννηματά: Ανοιχτά πανεπιστήμια και τέλος στα φαινόμενα ανομίας!
Intimenews

Εφ’ όλης της ύλης τοποθέτηση από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τετάρτη (13.11.2019).

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της τροποποίησης των Ποινικών Κωδίκων για πανεπιστημιακό άσυλο και τις επεμβάσεις στην ΑΣΟΕΕ, κατοχή μολότοφ, εορτασμό Πολυτεχνείου, απιστία τραπεζικών στελεχών αλλά και την υπόθεση της Novartis και της προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή η κ. Γεννηματά ανέφερε:

“Eίμαστε υπέρ των ανοικτών πανεπιστημίων γιατί είναι προς το συμφέρον των φοιτητών, γι’ αυτό ψηφίσαμε και το νόμο της κυβέρνησης”.

Αναφερόμενη στις αστυνομικές επιχειρήσεις στην ΑΣΟΕΕ, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ μίλησε για “αδικαιολόγητη βία”, και πρόσθεσε “εμείς δεν δεχόμαστε ούτε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ούτε και της ΝΔ. Υπάρχει άλλη λύση που δεν θα διχάσει τους νέους μας”.

Αναφορικά με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι χρειάζεται να πρυτανεύσει η “ψυχραιμία και η αυτοσυγκράτηση”, κανείς δεν έχει “δικαίωμα να ακυρώσει τον αγώνα των φοιτητών του ’74 για ελευθερία και Δημοκρατία”.

Click4more: Φρουζής: “Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό με την κατάθεση – βόμβα για Τουλουπάκη!

Για την υπόθεση της Νοvartis, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως μέρα με την μέρα αποκαλύπτεται το παραδικαστικό κύκλωμα που είχε στηθεί και έρχεται στην επιφάνεια…

Μίλησε για την δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο και τα όσα έχουν γίνει μέσω ενός συστήματος της Δικαιοσύνης και η παραγγελία της δίωξης αποκαλύπτει – όπως είπε – ένα ακόμα κομμάτι του παζλ…

Αναφέρθηκε και στην κατάθεση Φρουζή στην προανακριτική που ξεκίνησε την Τρίτη (12.11.2019), λέγοντας πως “είμαστε στην αρχή της έρευνας και τώρα πιάσαμε την άκρη του νήματος. Η αλήθεια θα λάμψει…”.

Γεννηματά: Μεταναστευτικό και… βλασφημία

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑλ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό λέγοντας πως ο “αρμόδιος υπουργός έχει σηκώσει τα χέρια του ψηλά…”, δεν μπορεί χωρίς την αναθεώρηση του Δουβλίνου και με μικροδιευκολύνσεις να υπάρξει λύση και είπε πως περιμένει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που του έχει καταθέσει.

Σχετικά με την διάταξη για το αδίκημα της απιστίας για τραπεζικά στελέχη, η κ. Γεννημματά είπε ότι είναι σωστό γιατί κανένας τραπεζικός δεν θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις ή “κουρέματα” δανείων, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο που το κάνει ο υπουργός και ζήτησε να υιοθετηθεί η τροπολογία που έχει καταθέσει το κόμμα της.

Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση για την αναστολή των εναλλακτικών ποινών.

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στην πρόθεση του υπουργού Δικαιοσύνης να επαναφέρει διάταξη περί βλασφημίας λέγοντας πως “ήταν αναχρονιστική παρόλο που λέτε ότι είστε φιλελεύθεροι. Καλώς την αποσύρατε, κακώς την σκεφτήκατε…”.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις