Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Γεννηματά: Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσά μας

Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά τονίζει πως δεν είναι Τσίπρας για να κάνει παζάρια – Τι λέει για Θεοχαρόπουλο και Γιώργο Παπανδρέου.

Σκληρή γλώσσα για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για όσους λοξοκοιτάζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί η Φώφη Γεννηματά, την επομένη της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή.

Η κυρία Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Τα Νέα” χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ως “Yes Man των ισχυρών” που με μυστική διπλωματία πέρασε μια κακή συμφωνία με τα Σκόπια, τον κατηγορεί ότι επιχειρεί “ρεσάλτο για να αλώσει την Δημοκρατική Παράταξη” και υποστηρίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας κάνει παζάρια και αλισβερίσια για να εξασφαλίσει μια “a la carte πλειοψηφία” στη Βουλή.

Αναλυτικότερα σε ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο για “προοδευτικό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ” η Φώφη Γεννηματά απαντά κατηγορηματικά:”Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κανένα μέτωπο με κανένα. Προχωράμε το δικό μας δρόμο. Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσα μας. Η φιλολογία περί μετώπων και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ απλά εξυπηρετεί τους εκλογικούς σχεδιασμούς τους”.

Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών η κυρία Γεννηματά επισημαίνει πως η Ελλάδα δεσμεύεται τελεσίδικα με μια κακή συνθήκη, επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα. “Και μάλιστα αυτό συμβαίνει από μια κυβέρνηση που δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να το κάνει. Δεν έχει τη δική της πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει τη Συμφωνία. Συμπληρώνει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών a la carte”. Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπενθυμίζει δε πως οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ουδέποτε δέχτηκαν οποιαδήποτε υποχώρηση στις ανεδαφικές αξιώσεις στα πεδία της εθνικότητας και γλώσσας. “Είναι ακριβώς οι αξιώσεις τις οποίες πανηγυρικά δέχτηκε ο κ. Τσίπρας. Είναι, ακριβώς, οι «εθνικές γραμμές» που υπηρετήθηκαν επί δεκαετίες, για να έρθει ο κύριος Τσίπρας ως YES MAN των ισχυρών, με «μυστική διπλωματία», να υποχωρήσει και από αυτές”, λέει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στους ισχυρισμούς Θεοχαρόπουλου ότι του προσφέρθηκε θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας με αντάλλαγμα την καταψήφιση της συμφωνίας, η Φώφη Γεννηματά σημειώνει: “Λυπάμαι πολύ για όλα αυτά…και τα αντιπαρέρχομαι. Σε όσους τυχόν μπερδεύονται υπενθυμίζω ότι εγώ δεν είμαι Τσίπρας. Ούτε παζάρια κάνω ούτε αλισιβερίσια!“.

Τέλος σε ερώτηση για το τι διαφοροποιεί την στάση του Γιώργου Παπανδρέου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην συμφωνία των Πρεσπών, απαντά: “Το πρόβλημα με την συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου ήταν η άθλια και προσχεδιασμένη αξιοποίηση και διαστρέβλωση της από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μαξίμου για να πλήξει την παράταξη μας. Είναι τέτοια η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να πιαστεί από κάπου που δυστυχώς κανείς εκπλήσσεται”.

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις