Πολιτική

Γεωργιάδης για αυξήσεις στις τιμές του ψωμιού: Να επιδοτήσουμε ρεύμα, σιτάρι και πόσα ακόμα αγαθά;

Στις αυξήσεις στις τιμές του ψωμιού αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε το πρωί της Πέμπτης (05.05.2022) σε εκπομπή του ΣΚΑΪ. Ο υπουργός σημείωσε ότι η τιμή της πρώτης ύλης, του σιταριού, έχει υπερτετραπλασιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. 

«Το σιτάρι δεν είναι εγχωρίως παραγόμενο προϊόν παρά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις αυξήσεις που καταγράφονται στις τιμές του ψωμιού. Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση στηρίζει και τους φούρνους με την επιδότηση του ρεύματος. 

Μιλώντας για την πρόταση των αρτοποιών να επιδοτηθούν οι εισαγωγείς για να φτάνει φθηνότερη η πρώτη ύλη σε αυτούς, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε: «να επιδοτήσουμε το ρεύμα, το σιτάρι και πόσα ακόμα αγαθά ακόμα»;

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους που γίνονται στην αγορά και στην επιβολή προστίμων, τόνισε ότι η ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) που έχουμε συστήσει στο υπουργείο Ανάπτυξης κάνει ασταμάτητα ελέγχους και έχει βάλει τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία της και μόνο στους μεγάλους. «Τα πρόστιμα ύψους από 150.000-700.000 ευρώ έχουν μπει σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σε μεγάλες χονδρεμπορικές επιχειρήσεις», κατέληξε. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καταγγελίες Κωνσταντοπούλου για «βίαιες» εκταφές: Ζητά άρση απορρήτου κυβερνητικών στελεχών για την αλλοίωση του τόπου στα Τέμπη
Απειλεί με μηνύσεις η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία κατέθεσε υπόμνημα στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, ζητώντας τη διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών ενεργειών
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Χαμός στον «αέρα» ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον γιατρό από τη Νίκαια: «Αυτές οι εικόνες είναι χούντα» – «Έπρεπε να του έχω κάνει αυτόφωρο»
«Με έχετε βρίσει, με έχετε φτύσει και σας την έχω ''χαρίσει'', πάει πολύ», λέει ο υπουργός απευθυνόμενος στον Δημήτρη Ζιαζιά
Άδωνις Γεωργιάδης
35
Παύλος Μαρινάκης: Υπάρχουν μπαχαλάκηδες με γραβάτα στη Βουλή – «Απάντηση» σε Δένδια – «Άδικη η κριτική από Σαμαρά και Καραμανλή»
«Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά πολιτικός αρχηγός να έχει πει συναδέλφους του στη Βουλή και αναφέρομαι στην κυρία Κωνσταντοπούλου, “δολοφόνους", ότι τα χέρια σας είναι βαμμένα με αίμα, κηφήνες»
Κατερίνα Σερέτη, Παύλος Μαρινάκης
97