Πολιτική

Γεροβασίλη: Φασιστική εκτροπή τα επεισόδια στην Πτολεμαΐδα

Στοχευμένη και προαποφασισμένη ενέργεια «από ακραίους κύκλους που κινούνται με βάση ένστικτα, τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία» χαρακτήρισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια σήμερα στην Πτολεμαΐδα, κατά την αποφοίτηση των πρώτων πυροσβεστών από τη Σχολή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κ. Γεροβασίλη επισημαίνει δε ότι «ο λαός της Πτολεμαΐδας, ο λαός της Κοζάνης γύρισε την πλάτη» σε αυτους τους ακραίους κύκλους.

Στα επεισόδια τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί και ένας πολίτης. Η Όλγα Γεροβασίλη, επίσης, σε ανάρτηση της στο Τwitter, δείχνει ευθέως τη Χρυσή Αυγή ως «παρούσα» στο «προσκλητήριο», που είχε γίνει από χτες μέσω του διαδικτύου για συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα των αυτοαποκαλούμενων «Πτολεμαίων της Μακεδονίας», επικαλούμενη και δήλωση που έκανε ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Χρήστος Παππάς για τα επεισόδια, όποίος σε ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε «προδότες» τους αστυνομικούς που «χτυπούν αλύπητα τους Έλληνες πατριώτες».

Σημειώνεται ότι η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε προειδοποιήσει από χτες με tweet ότι ακροδεξιοί κύκλοι καλούσαν σε συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα, τονίζοντας: «Ποντάρουν και πάλι στη βία, το φανατισμό και τη φασιστική εκτροπή».

Στη σημερινή δήλωσή της μετά τα επεισόδια, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πτολεμαΐδα και τη Δυτική Μακεδονία. Έχουμε τους πρώτους απόφοιτους της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, 73 άνδρες και 16 γυναίκες. Ωστόσο, αυτή τη μέρα επιχείρησαν να την αμαυρώσουν κάποιοι ακραίοι, προσπαθώντας να σταματήσουν την ορκωμοσία των πυροσβεστών. Πρόκειται για ακραίους κύκλους, που κινούνται με βάση ένστικτα τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία. Επιτέθηκαν στην αστυνομία και έγινε σύγκρουση, στοχευμένη, προαποφασισμένη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο λαός της Πτολεμαΐδας, ο λαός της Κοζάνης τους γύρισε την πλάτη».

Στο tweet, που ανάρτησε επίσης μετά απο λίγο, αναφέρει: «Στο προσκλητήριο των ακροδεξιών “Πτολεμαίων της Μακεδονίας” ανταποκρίθηκαν 15 “Πτολεμαίοι” και ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Χρήστος Παππάς με δήλωσή του. Οι πολίτες της Πτολεμαΐδας τους γύρισαν την πλάτη. Γύρισαν την πλάτη στη βία και τη μισαλλοδοξία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 7
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16