Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο για τη Δημοκρατία χωρίς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Ούτε και φέτος θα γίνει μεγάλη δεξίωση για την επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος αποφάσισε να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς να… φάνε μαζί το μεσημέρι της Παρασκευής, σαν να συγκαλεί ένα άτυπο συμβούλιο αρχηγών, δεδομένων και των εξελίξεων. “Ηχηρή” η απουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν των πολιτικών αρχηγών στις 14:00 το μεσημέρι στο προεδρικό Μέγαρο επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 41 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Θα είναι ένα γεύμα με μεγάλο ενδιαφέρον αφού θα παρακαθήσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώτη Γεννηματά.

Ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που θα απουσιάσει θα είναι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας που θα απουσιάζει από την Αθήνα. Το Κομμουνιστικό κόμμα, όμως, θα εκπροσωπήσει ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος και μέλος της Κ.Ε. Θανάσης Παφίλης.

Θα είναι, δεδομένης και της πολιτικής συγκυρίας, ένα άτυπο πολιτικό συμβούλιο.

Αίσθση προκαλεί το γεγονός πως στο γεύμα του πρώτου πολίτη της χώρας για την αποκατάσταση της δημοκρατίας θα απουσιάσει ο άνθρωπος που “κρατά” το τρίτο πολιτειακό αξίωμα: η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα, η μη πρόσκλησή της στο γεύμα του Προεδρικού Μεγάρου έρχεται μια μέρα μετά την επιστολή της στον κ. Παυλόπουλο και την απάντησή του με την οποία της… έκλεισε την “πόρτα” στο αίτημα που του κατέθεσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε