Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γιάννης Οικονόμου: Επέστρεψε στην Αθήνα μετά τα επεισόδια χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο γήπεδο της ΑΕΚ

Γιάννης Οικονόμου: Επέστρεψε στην Αθήνα μετά τα επεισόδια χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο γήπεδο της ΑΕΚ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, επέστρεψε εσπευσμένα σήμερα (8.8.2023) στην Αθήνα μετά τα σοκαριστικά επεισόδια που προκάλεσαν χθες αργά το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και οδήγησαν στο θάνατο ενός 29 χρόνου οπαδού της ΑΕΚ.

Ο Γιάννης Οικονόμου επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς με τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, Ταουλάντ Μπάλλα, αλλά η συνάντηση ματαιώθηκε μετά τα τραγικά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου έχασε τη ζωή του ένας 22χρονος φίλαθλος της Ένωσης.

Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου επέστρεψε στην Αθήνα για να επιληφθεί των ερευνών που γίνονται για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και φυσικά να ξεκαθαρίσει και η εικόνα με τη στάση της ΕΛΑΣ.

Η αστυνομία τους παρακολουθούσε, αλλά τους έχασε

Η αστυνομία ήταν ενήμερη για την πορεία των Κροατών και τους παρακολουθούσε διακριτικά. Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ παίζει σήμερα το βράδυ (8/8, 21:45) με την ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League, αλλά η UEFA είχε απαγορεύσει την παρουσία των οπαδών της στο γήπεδο, λόγω του κινδύνου επεισοδίων.

Οι χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ όμως, ήρθαν στην Αθήνα. Σκοπός τους ήταν όπως φάνηκε να προκαλέσουν μεγάλα επεισόδια.

Η φάλαγγα των Κροατών ήρθε στην Αθήνα χθες και κάπου εκεί η αστυνομία φαίνεται να τους έχασε. Κάποιοι μπήκαν στην Αττική Οδό και κάποιοι πήγαν σε σταθμό του ΗΣΑΠ (Ειρήνη), όπου πληροφορίες ανέφεραν ότι συναντήθηκαν με οπαδούς του Παναθηναϊκού. Οι οπαδοί των δυο ομάδων είναι αδελφοποιημένοι.

Οι χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ πήγαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και εκεί ξεκίνησαν οι σκηνές κόλασης. Οι Κροάτες πήγαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Οπλισμένοι με καδρόνια, σίδερα, πυρσούς φωτοβολίδες άρχισαν να σπάνε τα πάντα και συγκρούστηκαν με ανθρώπους που ήταν εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Στα επεισόδια μαχαιρώθηκε ένας 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ, ενώ 8 άτομα τραυματίστηκαν (5 Κροάτες και 3 Έλληνες). Το ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ο άτυχος οπαδός της Ένωσης που υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, είχε δεχτεί μαχαιριά σε αρτηρία στο μπράτσο και το τραύμα αποδείχτηκε μοιραίο.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο λίγο μετά την έναρξη των επεισοδίων, διέλυσε τους Κροάτες και συνέλαβε 82 άτομα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις