Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Γιάννης Οικονόμου για επιδόματα σε θέρμανση και ρεύμα: Δεν θα μείνει κανένας αβοήθητος

Γιάννης Οικονόμου για επιδόματα σε θέρμανση και ρεύμα: Δεν θα μείνει κανένας αβοήθητος
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαίωσε τα σενάρια για αύξηση της επιδότησης για την ηλεκτρική ενέργεια, είπε ότι οι ανατιμήσεις είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να μην μείνει κανένας αβοήθητος.

«Μαζί με αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν και σε άλλες κλάδους. Και στο φυσικό αέριο και όπου χρειαστεί, θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Η οικονομία να πηγαίνει καλά», υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Άλλωστε, πλησιάζει και η εποχή που τα νοικοκυριά θα χρειαστούν πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο για τον χειμώνα με μια κατάσταση στις τιμές, που δεν μοιάζει με άλλες στο παρελθόν.

Η ακρίβεια δεν απασχολεί μόνο μία μερίδα επενδυτών, αλλά και νοικοκυριά και επιχειρήσεις που βλέπουν ζοφερό το επόμενο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της ανόδου τους, κυρίως στο κομμάτι της ενέργειας.

Κονδύλι 150 εκατ. ευρώ για το ρεύμα

Η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος είναι δεδομένη, αλλά δεν αποκλείεται το επίδομα, τελικά, να είναι μεγαλύτερο από τα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Και αυτό την ώρα που τα νοικοκυριά είναι σε απόγνωση εξαιτίας του ράλι των τιμών στην ενέργεια

Η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του κονδυλίου, με το οποίο θα επιδοτηθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και αυτό υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που δημιουργεί στην αγορά η συνεχιζόμενη αύξηση, σε επίπεδα – ρεκόρ, των τιμών του ρεύματος στο Χρηματιστήριο Ενέργειας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κονδύλι της επιδότησης θα υπερβεί κατά πολύ τα 150 εκατ. ευρώ που ήταν η εκτίμηση του κόστους κατά την αρχική εξαγγελία του μέτρου, στις αρχές Σεπτεμβρίου

Αντιφατικά τα μέτρα – Χρειάζονται ξεκάθαρα μηνύματα οι πολίτες

«Πρέπει να πάρουν πίσω της ζωή τους οι εμβολιασμένοι», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες Τετάρτη (06.10.2021) τα οποία δίνουν πλήρεις ελευθερίες στους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για επιβεβλημένα μέτρα, τονίζοντας παράλληλα, ότι ενίοτε το μήνυμα που δινόταν με τους περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους και τα τοπικά lockdown ήταν αντιφατικά. 

Μιλώντας για τα μέτρα, τόνισε ότι δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό και έκρουσε και πάλι το «καμπανάκι» του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους, λέγοντας πως θα πρέπει να ρίξουν μια ματιά στην κατάσταση στις ΜΕΘ και στα νοσοκομεία για να πειστούν.

Διαγραφή Μπογδάνου

Σε ό,τι αφορά τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο Γιάννης Οικονόμου, υπενθύμισε πως ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, πριν 3 εβδομάδες, να μην επαναλάβει συμπεριφορές που δεν σχετίζονται με τις αξίες της παράταξης.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως η αντίδραση της κυβέρνησης και του Νίκου Δένδια, ήταν αυτή που έπρεπε και είπε ότι η κυβέρνηση μας δικαιώνεται από την προτίμηση των πολιτών στις δημοσκοπήσεις.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις