Πολιτική

Γιατί ο Τσίπρας εξοργίστηκε και διέγραψε τον Κουρουμπλή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μήνυμα προς όλα τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι εάν δεν ακολουθούν την πολιτική που χαράσσει η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου θα βρεθούν εκτός κόμματος έστειλε χθες (16.12.2021) ο Αλέξη Τσίπρας με την διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην μελέτη  Τσιόδρα- Λύτρα και εμφανώς φορτισμένος γιατί πριν από λίγο καιρό είχε χάσει ένα φίλο του από κορονοϊό είπε προς τους βουλευτές  της ΝΔ: «Περιμένουμε  να έρθει ο κ. πρωθυπουργός, ο οποίος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πραγματικά μετά από αυτή την αποκάλυψη (μελέτη Τσιόρδα –Λύτρα). Γιατί θα απολογηθείτε. Δεν θα το περάσετε έτσι. Γιατί μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Το συνειδητοποιείτε;» ήταν τα λόγια του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης αντιλαμβανόμενος τη φραστική ακρότητα του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τον λόγο και προσπάθησε να κατευνάσει τα πράγματα μιλώντας για ατυχή διατύπωση. «Ασκήσαμε έντονη πολιτική κριτική για την διαχείριση της πανδημίας. Θέσαμε ερωτήματα και απαντήσεις δεν πήραμε. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες ανοίγουμε το δρόμο για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε : Ο χώρος μας, δεν υιοθετεί αυτή τη λογική .  Αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός του ΠΡΟΠΟ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100  ανθρώπους στο Μάτι, δεν είναι στην λογική μας . Εμείς ”τυμβωρυχία” δεν κάνουμε»,  επεσήμανε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη επικοινώνησε αμέσως με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες όπου τον ενημέρωσε για το θέμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από το βήμα της Βουλής με δήλωσή του να επανορθώσει, ξεκαθαρίζοντας ότι αλλιώς θα βρισκόταν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν ακολουθούμε την τακτική της ΝΔ όπου στο Μάτι μας κατηγορούσε ότι κάψαμε 100 ανθρώπους. Εμείς κάνουμε κριτική γιατί η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά και σοβαρά λάθη αλλά δεν χρησιμοποιούμε τα επιχειρήματα και την τακτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αρνήθηκε να επανορθώσει επικαλούμενος συναισθηματική φόρτιση και έτσι βρέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο εκνευρισμός του Αλέξη Τσίπρα έχει να κάνει προφανώς και με το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε σηκώσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το θέμα της μελέτης Τσίοδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ και με αυτό ήθελε να πάει στη συζήτηση του Σαββάτου.

Η κίνηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην πραγματικότητα άλλαξε την ατζέντα σε μια στιγμή που η κυβέρνηση ήταν στριμωγμένη στη γωνία καθώς σύμφωνα με τα στελέχη της Κουμουνδούρου ο πρωθυπουργός είχε πιαστεί να λέει ψέματα.

Εκτός των άλλων λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή η φρασεολογία δεν ταιριάζει στην αισθητική του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την κίνηση αυτή ο Αλέξης Τσίπρα έστειλε πάντως προς όλες τις πλευρές τα εξής μηνύματα:

  • ότι πλέον για κανένα λόγο δεν θα αναλαμβάνει τις ευθύνες άλλων και δεν θα ανεχθεί βαρίδια στο κόμμα του
  • τον βαθμό της πολιτικής αντιπαράθεσης τον καθορίζει ο ίδιος και η ηγετική ομάδα  του κόμματος 
  • απέδειξε στην εσωκομματική αντιπολίτευση ότι- η οποία πολλές φορές τον κατηγορεί για λαϊκισμό- ότι δεν κινείται με στερεότυπα, ούτε με την λογική ότι υπάρχουν βουλευτές δύο κατηγοριών.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σε δήλωση του ανάφερε πάντως ότι «τώρα είναι ώρα η κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο και ο κ. Μητσοτάκης αντί να κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες του κ. Οικονόμου: να απαντήσει γιατί ενώ είχε ενημερωθεί και αυτός και οι συνεργάτες του ήδη από τον Μάιο για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα  έλεγε απροκάλυπτα   ψέματα στη Βουλή για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ  και δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ» σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει: «Περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στο πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ και να απολογηθεί στις χιλιάδες οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους λόγω της μη ενίσχυσης του ΕΣΥ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κάνει διακοπές στο Ιόνιο: Οι εντυπωσιακές εικόνες με τις φίλες της σε υπερπολυτελές καταμαράν
Σε στιγμιότυπα που ανέβασε στα social media, η ίδια η Κίμπερλι Γκιλφόιλ φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενη, δείχνοντας να απολαμβάνει τις ομορφιές της Ελλάδος και το ελληνικό φαγητό
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κάνει διακοπές στο Ιόνιο: Οι εντυπωσιακές εικόνες με τις φίλες της σε υπερπολυτελές καταμαράν
12
Γεραπετρίτης σε Τουρκία: «Τέλος η παθητική διπλωματία» – Μήνυμα ισχύος για Αιγαίο, 12 μίλια και θαλάσσια πάρκα
Αναφορικά με τις σχέσεις με το Ισραήλ, τονίζει η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολυεπίπεδη και διατηρεί ανοικτούς διαύλους τόσο με το Τελ Αβίβ όσο και με τον αραβικό κόσμο
Γιώργος Γεραπετρίτης 25
Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα: «Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά στην ατζέντα
Το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό θα συνεδριάσει στις 11:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 9
Παύλος Μαρινάκης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού: Το μίσος δεν είναι ιδεολογία
«Δεν υπάρχει "σωστό" άκρο. Δεν υπάρχει αποδεκτό μίσος. Η δημοκρατία απαιτεί καθαρές θέσεις. Γιατί η ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ζωή δεν έχουν χρώμα»
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα διατηρηθούν ισχυροί οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2026 χάρη στη δημοσιονομική μας πολιτική, περισσότερα θα πούμε στη ΔΕΘ – Τι είπε για την Τουρκία
«Δεν μπορούμε να φορτώνουμε στα παιδιά μας λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI) 70
Παύλος Μαρινάκης: Όσα ακούσετε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα τα δείτε να γίνονται και πράξη
«Οι εκλογές πάνε για την άνοιξη του ‘27», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας: «Η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος και, από τη φύση της, πάντα κρύβει απρόοπτα»
Παύλος Μαρινάκης