Πολιτική

Γιατί ο Τσίπρας πρότεινε 6μηνη συνεργασία και υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απάντηση από την κυβέρνηση για την πρόταση του να υπάρξει σχέδιο συνεργασίας  εξάμηνης διάρκειας όλων των πολιτικών δυνάμεων για τη στήριξη του ΕΣΥ και συμφωνία σε υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής αναμένει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή επανήλθε στο θέμα επισημαίνοντας ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει μία τελευταία ευκαιρία να συμπεριφερθεί επιτέλους με υπευθυνότητα». Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «σε αντίθετη περίπτωση όμως, αν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει να συμπεριφέρεται με εγκληματική ανευθυνότητα, ταξική ιδιοτέλεια και αλαζονεία, τότε επιβεβαιώνει ότι η απόφαση που έχει πάρει είναι να μην διστάσει να θέσει σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και μόνο του ενδιαφέρον είναι να επιβιώσει πολιτικά μέσω μιας γιγαντιαίας εκστρατείας επικοινωνιακής εξαπάτησης.

Στην περίπτωση αυτή όχι μόνο θα είμαστε απέναντι, αλλά θα γίνουμε οι πρωτεργάτες της κοινωνικής αντίστασης, η μαγιά της κοινωνικής δυναμικής για να τον εμποδίσουμε.

Click4more Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει μία τελευταία ευκαιρία να συμπεριφερθεί επιτέλους με υπευθυνότητα»

Και αυτή η στάση δεν θα είναι απλώς μια πολιτική επιλογή, αλλά το μοναδικό ηθικό και κοινωνικό μας χρέος απέναντι σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας».

Όπως λένε στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στην πρόταση δείχνει δύο πράγματα. Ή ότι το Μέγαρο Μαξίμου φοβάται μήπως το επόμενο χρονικό διάστημα τα πράγματα χειροτερέψουν και εκεί μπορεί η πρόταση να πάρει σάρκα και οστά ή ότι δεν θέλει ούτε καν να την συζητήσει αναβαθμίζοντας επικοινωνιακά την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η πρόταση συνεργασίας συνοδεύεται από τρείς προϋποθέσεις με κοινωνικό περιεχόμενο.

– Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ τώρα και συνταγογράφιση μαζικών τεστ.

– Ακύρωση του πτωχευτικού νόμου-, διότι, όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορείς εν μέσω πανδημίας να πετάς τον κόσμο στο δρόμο».

– Και άμεση απόσυρση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση.

Γιατί πρότεινε… συνεργασία ο Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε σε αυτή την κίνηση όταν ο αρμόδιος τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός  πριν από λίγες μέρες τους ενημέρωσε ότι από τις συζητήσεις που είχε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους λοιμωξιολόγους, τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ βρίσκονταν σε οριακή κατάσταση ενώ στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι  εκτός ελέγχου.

Πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι να δείξει ότι τέτοιες ώρες τα κόμματα δεν θα πρέπει να κινούνται με την λογική των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων αλλά αντίθετα θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα σύμπνοιας και συμπόρευσης ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι  ενωμένες για το κοινό καλό.

Γι’ αυτό άλλωστε στα στελέχη της Κουμουνδούρου έκανε χείριστη  εντύπωση η ανάρτηση του επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΝΔ κ. Ρωμανού ο οποίος συνέκρινε τις ανθρώπινες απώλειες με τις δημοσκοπήσεις. Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση μάλιστα έκανε το γεγονός ότι η ΝΔ δεν τοποθετήθηκε επάνω στην ανάρτηση του στελέχους της γεγονός που όπως λένε σημαίνει πώς η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος τις υιοθετεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παπαδοπούλου για σχολικά βιβλία στη Βόρεια Μακεδονία: Να αφαιρεθούν οι αναθεωρητικές και αλυτρωτικές αναφορές
Η υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η λανθασμένη ορολογία παραβιάζει τόσο τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας - Τι είπε για Μέγα Αλέξανδρο και Φίλιππο Β΄
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επιστολή του στην φον ντερ Λάιεν για το ενεργειακό κόστος – Τα μέτρα που ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ
Στο επίκεντρο της επιστολής Μητσοτάκη, η αξιοποίηση των πρόσθετων εσόδων από τον ΦΠΑ και το να μην προσμετρώνται στους δημοσιονομικούς υπολογισμούς τα προσωρινά μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη - μέλη έως ένα συγκεκριμένο όριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες 16
Φλωρίδης για Τέμπη: «Απολύτως δικαιωμένη η φράση μου για τους πολιτικούς, που είναι για τα μπάζα» – Τι είπε για Τριαντόπουλο και η απάντηση στον Τσίπρα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαχωρίζει την πολιτική αντιπαράθεση από τη δικαστική διερεύνηση - «Για ποιον λόγο να παραιτηθώ;», διερωτάται
Γιώργος Φλωρίδης 13
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι παρατηρήσεις στους υπουργούς και το μήνυμα στη Ντόρα Μπακογιάννη – «Δική μου ευθύνη να αξιολογώ συμπεριφορές»
«Προέχει το ορατό κυβερνητικό έργο με σεβασμό γιατί σε αυτό καθρεφτίζονται οι προσπάθειες του λαού μας με σεμνότητα γιατί εκεί αποτυπώνεται το χρέος μας αλλά και με περηφάνεια»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 48
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επιδότηση 20 λεπτών για το ντίζελ - Μέτρο «έκπληξη» με διεύρυνση στο καθεστώς των 72 δόσεων σε 120 και «φρένο» στους servicers
«Το πετρέλαιο θέρμανσης θα κρατηθεί κάτω από 1,75, θα ανακοινωθεί πριν τις 15 Οκτωβρίου», τόνισε ο πρωθυπουργός που έκανε γνωστό ότι έχει αποστείλει επιστολές στην Κομισιόν και στο Eurogroup
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
166
Μαρία Γρατσία για το ιατρείο της Καρυστιανού: Δεν υπάρχει καμία παρανομία, το μηχάνημα βιοανάδρασης πληροί όλες τις προϋποθέσεις
«Όταν εφαρμόζεται το MedWatch δεν είναι δυνατόν να απομονώνεις ένα ιατρείο και να το στοχοποιείς» ανέφερε η συνεργάτιδα της προέδρου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Γρατσία 32