Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Γιώργος Λυγγερίδης: Ανδρουλάκης, Φάμελλος, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά για τον άτυχο 31χρονο αστυνομικό

Γιώργος Λυγγερίδης: Ανδρουλάκης, Φάμελλος, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά για τον άτυχο 31χρονο αστυνομικό
Eurokinissi

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει ο πολιτικός κόσμος για τον υπαρχιφύλακα της ΕΛΑΣ Γιώργο Λυγγερίδη, που έχασε τελικά τη μάχη στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, τρεις εβδομάδες μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του από τη ναυτική φωτοβολίδα των χούλιγκαν στου Ρέντη.

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη και κατέληξε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης με ανάρτησή του.

«Ο Γιώργος Λυγγερίδης πάλεψε γενναία μετά την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση, που δέχτηκε εν ώρα καθήκοντος» τονίζει και προσθέτει: «Ο θάνατός του μας συγκινεί βαθύτατα και αποτελεί χρέος όλων μας να δώσουμε επιτέλους τέλος στις εγκληματικές πράξεις, που αμαυρώνουν τον αθλητισμό».

Συλλυπητήριο μήνυμα απηύθυνε και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού:

«Η απώλεια του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη μας γεμίζει με απέραντη θλίψη και βαθύτατη οδύνη. H απώλειά του γεννά σε όλους μας και πρώτα απ’ όλα στην Πολιτεία σοβαρές υποχρεώσεις να αντιμετωπίσουμε το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας της κοινωνίας μας και ο κύκλος του αίματος της τυφλής οπαδικής βίας να κλείσει. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, στους οικείους του, στους/στις συναδέλφους του και στην Ελληνική Αστυνομία». ​

Ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα και το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για τον άτυχο υπαρχιφύλακα της ΕΛΑΣ:

«Ο 31χρονος αστυνομικός προστίθεται δυστυχώς στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων που πληρώνουν με τη ζωή τους τη σήψη και τη νοσηρότητα σε έναν κατ’ όνομα ”αθλητισμό”, έρμαιο των ανταγωνισμών, των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και της πολιτικής που τα υπηρετεί. Όσο δεν κόβεται αυτό το νήμα, τα όποια κυβερνητικά μέτρα δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα, τα φαινόμενα βίας θα συνεχίζονται και ο κατάλογος των θυμάτων συνεχώς θα μεγαλώνει».

Ανακοίνωση για τον θάνατο του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη εξέδωσε και η Νέα Αριστερά:

«Ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στο Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου έχασε την μάχη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την στήριξη μας στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο θύμα της τυφλής βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα. Για να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς απαιτούνται άμεσα και δραστικά μέτρα από την Πολιτεία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις