Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Γιώργος Τσίπρας: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι καμένο χαρτί» – Θα ηγηθεί νέου προοδευτικού μετώπου;

Γιώργος Τσίπρας: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι καμένο χαρτί» – Θα ηγηθεί νέου προοδευτικού μετώπου;

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, κλήθηκε να σχολιάσει την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στους Δελφούς λέγοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος δεν είναι καμένο χαρτί.

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ενεργός, δεν είναι ένα καμένο κεφάλαιο για την ελληνική πολιτική σκηνή», τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

Όπως είπε «ένα χρόνο που ήταν απών όφειλε να είναι απών και λόγω εσωκομματικών διεργασιών» και εκτίμησε ότι: «Θα είναι ενεργός καθώς και λόγω ηλικίας μπορεί να προσφέρει».

Σε ερώτηση αν ο Αλέξης Τσίπρας θα ηγηθεί την πρόταση του κ. Σπίρτζη για συγκρότηση ενός συνασπισμό μεγάλου προοδευτικού μετώπου, ο Γιώργος Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας παράλληλα πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συζητηθεί μετά τις ευρωεκλογές.

«Δεν ξέρω αν θα είναι ένα μεγάλο κόμμα αλλά πρόκειται για μία απαίτηση του κόσμου: ή θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του ή θα πρέπει να υπάρξουν άλλες διεργασίες», τόνισε, ενώ απέφυγε να ρωτήσει αν ο Αλέξης Τσίπρας είναι η χρυσή εφεδρεία που θα κερδίσει τον Μητσοτάκη. 

 

Σε ό,τι αφορά τον πήχη για τις ευρωεκλογές ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ίδιος θέτει δύο στόχους και διευκρίνισε «να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα και δεύτερον να πάμε καλύτερα από τις εκλογές του Ιουνίου, αλλά ο στόχος είναι να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας ότι «είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είμαστε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές. Υπάρχει μία δυναμική ανόδου και θα την αξιοποιήσουμε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις