Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ για τα 600 ευρώ στους αστυνομικούς τη μέρα του θανάτου του 16χρονου

Γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ για τα 600 ευρώ στους αστυνομικούς τη μέρα του θανάτου του 16χρονου

Γκρίνιες έφερε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον εκφράστηκαν επίσημα και στον Αλέξη Τσίπρα, η υπερψήφιση του επιδόματος των 600 ευρώ σε ένστολους, και μάλιστα στην ημέρα του θανάτου του 16χρόνου Ρομά.

Εννέα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που πρόκεινται στην «Ομπρέλα» ανάμεσα τους οι Νίκος Φίλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης, Ανδρέας Ξανθός, έστειλαν επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα με την οποία ζητούσαν την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της Ομπρέλας εξέφραζαν την διαφωνία για την απόφαση να υπερψηφιστεί η τροπολογία επεσήμαναν παράλληλα το γεγονός ότι το θέμα δεν συζητήθηκε σε κανένα όργανο ούτε καν συγκλήθηκε το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Υποστήριζαν μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει προχωρήσει στην κατάθεση  δικής του τροπολογίας που να περιλαμβάνει και άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων.

Ανέφεραν μάλιστα ότι αν η κυβέρνηση δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση τους ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είχε ψηφίσει λευκό καθώς από την πρώτη στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καταθέσει τις αντιρρήσεις του με τον Χρήστου Σπίρτζη να μιλάει σε ανάρτηση του για «μαυρογιαλουρισμό Μητσοτάκη».

Να επισημάνουμε ότι η εν λόγω ψηφοφορία σημαδεύτηκε από το λάθος που έκανε κατά την διάρκεια της καταμέτρησης της ψηφοφορίας η εισηγήτρια του κόμματος Γιώτα Πούλου.

Στελέχη της προεδρικής ομάδας επισημαίνουν ωστόσο ότι την Δευτέρα συνεδρίασε η ΕΠΕΚΕ Εσωτερικών ενώ στην συνέχεια συγκλήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του κόμματος και η κοινοβουλευτική ομάδα.

Απαντούν μάλιστα ότι δεν ήταν δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει κάτι άλλο από την υπερψήφιση της τροπολογίας καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ερχόταν αντιμέτωπο με μια επαγγελματική ομάδα για την οποία ακόμα και το ΚΚΕ ψήφισε υπερ.

Μετά τις αντιρρήσεις των στελεχών του ο Αλέξης Τσίπρας νωρίς το μεσημέρι, και λίγο πρίν αναχωρήσει για τη Σύνοδο των ευρωσοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, συγκάλεσε το προεδρείο της Κ.Ο. Εκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να κατευνάσει τις εντάσεις εμφανίστηκε να αναγνωρίζει πως η συνεννόηση ήταν ελλιπής και αποφασίστηκε η κατάθεση  νέας τροπολογίας από την αξιωματική αντιπολίτευση που θα ζητεί να καταβληθεί το επίδομα σε υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και σε υπαλλήλους καθαριότητας των δήμων.

Την ίδια στιγμή πάντως 270 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν στην υπογραφή κειμένου διαμαρτυρόμενα για την ψήφιση της τροπολογίας, την ημέρα που «πέθανε χτυπημένος από αστυνομικά πυρά ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. «Η ψήφιση του προεκλογικού  επιδόματος εξαγοράς των ενστόλων,  από δυνάμεις της Αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΚΕ, είναι μια πράξη που προκαλεί αποστροφή και έντονο προβληματισμό στον κόσμο της Αριστεράς», τονίζουν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις