Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γλέζος: Εκτελεστές στο Δίστομο τα Waffen SS του Παππά

Γλέζος: Εκτελεστές στο Δίστομο τα Waffen SS του Παππά

Εικόνες και από τη σκοτεινή περίοδο της γερμανικής κατοχής έφεραν στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου τα ευρήματα στο σπίτι του Χρήστου Παππά.

Οι σημαίες με τυπωμένη πάνω τους τη λέξη Waffen SS προκάλεσαν ανατριχίλα στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μανώλης Γλέζος δηλώνει συγκλονισμένος. “Ηταν στυγνοί εγκληματίες, λέει, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον εχθρό εξολοθρεύοντας Έλληνες πατριώτες. Γι’ αυτό και η λατρεία του Χρήστου Παππά προς τα Waffen SS, δείχνει και την ποιότητα της ψυχής του”.

Μιλώντας στην Ελευθεροτυπία αναφέρει πως εκτός από τον τακτικό γερμανικό στρατό Deutsche Wehrmacht, οι χιτλερικοί ενίσχυαν την πολεμική τους μηχανή και με τους άντρες που ανήκαν στα Waffen SS (Ένοπλα Αποσπάσματα Προστασίας).

Τα τάγματα αυτά αποτελούνταν από εθελοντές Γερμανούς, που δεν κατοικούσαν στη Γερμανία Και από εθελοντές εγκληματίες οι οποίοι συνήθως ήταν ποινικοί κρατούμενοι που εξασφάλιζαν ως “δώρο” ατην άμεση αποφυλάκισή τους..

Ο Μανώλης Γλέζος, θυμάται την περίοδο που ήταν φυλακισμένος στη φυλακή Συγγρού το 1943.

Οι “γενίτσαροι” αυτοί, γράφει η εφημερίδα, συμμετείχαν μαζί με τα ναζιστικά στρατεύματα στη σφαγή και την καταστροφή του Διστόμου τον Ιούνιο του 1944.

“Συχνότατα Έλληνες δωσίλογοι, έρχονταν στη φυλακή και ζητούσαν εθελοντές για τους γερμανοτσολιάδες, αλλά και τα Waffen SS προσφέροντας αποφυλάκιση σε όσους φορούσαν τη μισητή στολή”.

Διαβάστε

Η λατρεία και ο όρκος της Χρυσής Αυγής στον Χίτλερ – Ο Χρήστος Παππάς με στολή ναζί – Φωτογραφίες ντοκουμέντα

Ολόκληρη η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου – Παρουσιάζει μία άλλη Χρυσή Αυγή και καταδικάζει ακόμα και τα μαύρα μπλουζάκια

‘Ολη η απολογία Κασιδιάρη

H απολογία του Χρήστου Παππά! Αρνείται το ναζιστικό του παρελθόν

Πεντακάθαρος σαν διαμάντι δηλώνει και ο Ηλίας Παναγιώταρος

Τι υποστήριξε ο Λαγός στην απολογία του – Διαβάστε την

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε