Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σύνοδος Κορυφής: Η χειρονομία Τσίπρα που προκάλεσε αίσθηση (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Σύνοδος Κορυφής: Η χειρονομία Τσίπρα που προκάλεσε αίσθηση (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Όλα ξανά έδειχναν αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας βγήκε από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έκανε μια πολύ σκληρή δήλωση.

Μόλις οι δημοσιογράφοι είδαν τον Έλληνα πρωθυπουργό να βγαίνει από την αίθουσα του Συμβουλίου, σήμανε συναγερμός. Άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ένα από τα πρόσωπα της Συνόδου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός φάνηκε να έχει καλή διάθεση. Αστειεύτηκε μάλιστα με τους δημοσιογράφους, όταν εκείνοι του ζήτησαν να κάνει τη δήλωσή του στα αγγλικά.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις καταστατικές της αρχές υπερασπιζόταν τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, τον αμοιβαίο σεβασμό. Αυτές οι αρχές δεν βασίστηκαν σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Και ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο αυτές τις αρχές.
Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει με αποφασιστικό τρόπο να δίνει τον αγώνα υπέρ αυτών των αξιών. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας εκ μέρους των λαών της Ευρώπης και φυσικά εκ μέρους του ελληνικού λαού».

Από πολλούς αυτό ερμηνεύτηκε ως ρήξη με τους Θεσμούς. Όμως αμέσως μόλις τελείωσε τη δήλωσή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε μια χειρονομία που ξάφνιασε πολλούς. Σήκωσε τον αντίχειρά του και χαμογελώντας στράφηκε στους δημοσιογράφους δείχνοντας τους πως… όλα είναι καλά!




Δεν ήρθε η ρήξη; Δεν έρχονται Grexit και χρεοκοπια; Κάτι ξέρει ο πρωθυπουργός; Οι επόμενες μέρες θα δείξουν…

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Φωτογραφίες: Reuters

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε