Πολιτική

Handelsblatt: Ο Τσίπρας κέρδισε και έχασε την ίδια ώρα

Ο Τσίπρας προειδοποίησε ξανά για κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας και έτσι υπερίσχυσε το ''ναι'' στην Ελληνική Βουλή, όμως μετά τη διαφωνία πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χάσει την πλειοψηφία, αναφέρει η γερμανική Handelsblatt.

«Ο Τσίπρας πέρασε το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων από το κοινοβούλιο», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Die Welt, η οποία επισημαίνει ότι το ελληνικό κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία υπερψήφισε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπόρεσε να δώσει στους πιστωτές της Αθήνας αυτό που ήθελαν με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης, συνεχίζει η εφημερίδα, σχολιάζοντας όμως ότι αυτό είχε μεγάλο τίμημα για την κυβέρνηση.

Η εφημερίδα Die Zeit επισημαίνει ότι οι Έλληνες βουλευτές υιοθέτησαν κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο που ζητούσαν οι πιστωτές, όμως τονίζει ότι στο κυβερνών κόμμα υπήρξαν πολλοί που το καταψήφισαν.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τις μεταρρυθμίσεις, 38 διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ», είναι ο τίτλος που επέλεξε η Frankfurter Allgemeine, υπογραμμίζοντας ότι και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης καταψήφισε το νομοσχέδιο.

«Ο Τσίπρας κέρδισε και έχασε την ίδια ώρα», εκτιμά η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Η συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο ήταν έντονη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποίησε και πάλι για τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας, σημειώνει η εφημερίδα. Μετά υπερίσχυσε το «ναι» στα μέτρα λιτότητας που ζητούν οι πιστωτές, εξηγεί η Handelsblatt, επισημαίνοντας όμως ότι μετά τη διαφωνία πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χάσει την πλειοψηφία στη βουλή.

«Πώς βρέθηκε σε δίλημμα ο Τσίπρας», διερωτάται η Suddeutsche Zeitung, εξηγώντας ότι αν και το ελληνικό κοινοβούλιο υπερψήφισε το πρώτο νομοσχέδιο με τις μεταρρυθμίσεις, οι αντίπαλοι του Έλληνα πρωθυπουργού στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν ότι είναι απρόβλεπτοι.

Τέλος, το άρθρο του περιοδικού Der Spiegel τιτλοφορείται: «Διατήρησε την αξιοπρέπεια, διασπάστηκε το κόμμα». Ο Έλληνας πρωθυπουργός πέρασε από το κοινοβούλιο ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων στο οποίο δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος, επισημαίνει το περιοδικό. Τώρα όμως ένα μέρος του κόμματός του έχασε την εμπιστοσύνη του στον Τσίπρα, συνεχίζει.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή επίθεση Καρανίκα σε ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα, ΝΕΑΡ και ΠΑΣΟΚ: «Άχρηστη και ανίκανη αντιπολίτευση, στην κοσμάρα της»
Με μακροσκελή ανάρτησή του, κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι έχουν εγκλωβιστεί στην «ηθικολογία» και αδυνατούν να αντιπαρατεθούν με την κυβερνητική ατζέντα
Νίκος Καρανίκας 8
Αλεξάνδρα Σδούκου για Μακάριο Λαζαρίδη: «Το να είσαι βουλευτής ή υπουργός δεν προϋποθέτει πτυχίο»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ  υποστήριξε ότι η άσκηση πολιτικών αξιωμάτων δεν συνδέεται με πανεπιστημιακό τίτλο, ενώ χαρακτήρισε «αχρείαστη περιπέτεια» τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.
Αλεξάνδρα Σδούκου
9
Συνταγματική αναθεώρηση: Παρεμβάσεις για ελλείμματα, μονιμότητα και Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο Κωστής Χατζηδάκης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδακής, ζητεί να αξιοποιηθεί η διαδικασία για τρεις «παρεμβάσεις μείζονος σημασίας» και ασκεί πίεση στην αντιπολίτευση να τοποθετηθεί
Βουλή, Ολομέλεια 7
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς BBC: Τα καταγγελλόμενα περιστατικά έγιναν επί υπηρεσιακής το 2023 – Προστατεύουμε τα σύνορα με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα
Το δημοσίευμα του BBC αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η αστυνομία στην Ελλάδα στρατολογεί μετανάστες για να απωθήσει βίαια άλλους μετανάστες πίσω στα χερσαία σύνορά της με την Τουρκία»
ζευγάρι στον Έβρο
Η μειονότητα στην Θράκη είναι θρησκευτική, διαβάστε τη Συνθήκη της Λωζάνης – Η απάντηση του ελληνικού στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών
«Επαναλαμβάνομενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας»
υπουργείο Εξωτερικών 8