Πολιτική

Handelsblatt: Ο Τσίπρας κέρδισε και έχασε την ίδια ώρα

Ο Τσίπρας προειδοποίησε ξανά για κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας και έτσι υπερίσχυσε το ''ναι'' στην Ελληνική Βουλή, όμως μετά τη διαφωνία πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χάσει την πλειοψηφία, αναφέρει η γερμανική Handelsblatt.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ο Τσίπρας πέρασε το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων από το κοινοβούλιο», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Die Welt, η οποία επισημαίνει ότι το ελληνικό κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία υπερψήφισε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπόρεσε να δώσει στους πιστωτές της Αθήνας αυτό που ήθελαν με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης, συνεχίζει η εφημερίδα, σχολιάζοντας όμως ότι αυτό είχε μεγάλο τίμημα για την κυβέρνηση.

Η εφημερίδα Die Zeit επισημαίνει ότι οι Έλληνες βουλευτές υιοθέτησαν κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο που ζητούσαν οι πιστωτές, όμως τονίζει ότι στο κυβερνών κόμμα υπήρξαν πολλοί που το καταψήφισαν.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τις μεταρρυθμίσεις, 38 διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ», είναι ο τίτλος που επέλεξε η Frankfurter Allgemeine, υπογραμμίζοντας ότι και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης καταψήφισε το νομοσχέδιο.

«Ο Τσίπρας κέρδισε και έχασε την ίδια ώρα», εκτιμά η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Η συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο ήταν έντονη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποίησε και πάλι για τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας, σημειώνει η εφημερίδα. Μετά υπερίσχυσε το «ναι» στα μέτρα λιτότητας που ζητούν οι πιστωτές, εξηγεί η Handelsblatt, επισημαίνοντας όμως ότι μετά τη διαφωνία πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χάσει την πλειοψηφία στη βουλή.

«Πώς βρέθηκε σε δίλημμα ο Τσίπρας», διερωτάται η Suddeutsche Zeitung, εξηγώντας ότι αν και το ελληνικό κοινοβούλιο υπερψήφισε το πρώτο νομοσχέδιο με τις μεταρρυθμίσεις, οι αντίπαλοι του Έλληνα πρωθυπουργού στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν ότι είναι απρόβλεπτοι.

Τέλος, το άρθρο του περιοδικού Der Spiegel τιτλοφορείται: «Διατήρησε την αξιοπρέπεια, διασπάστηκε το κόμμα». Ο Έλληνας πρωθυπουργός πέρασε από το κοινοβούλιο ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων στο οποίο δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος, επισημαίνει το περιοδικό. Τώρα όμως ένα μέρος του κόμματός του έχασε την εμπιστοσύνη του στον Τσίπρα, συνεχίζει.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Marfin: Η απάντηση στην τρομοκρατία είναι η απόδοση της Δικαιοσύνης και όχι ο τοξικός λόγος
«Κάθε φορά που δικαιολογείς μια κατάληψη που είναι μια παράνομη πράξη σε ένα πανεπιστήμιο ρίχνεις και εσύ νερό στο μύλο πράξεων που η κλιμάκωσή τους οδηγεί ακόμη και σε μια δολοφονία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Πολάκης: Μπορώ να βάλω τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με αξιοπρεπές ποσοστό, η Ρένα Δούρου δεν μπορεί – Καθοριστικός ο ρόλος του Τσίπρα στην πτώση
«Θα διεκδικήσω την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» τόνισε ο Παύλος Πολάκης, υπογραμμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές»
Ο Παύλος Πολάκης 27
Η τρόικα Δούρου, Παππά, Πολάκη πήρε τα κλειδιά του ΣΥΡΙΖΑ - Τα τρία καθοριστικά βήματα της νέας ηγετικής ομάδας
Η νέα πλειοψηφία στήνει τον μηχανισμό της επόμενης ημέρας, επαναφέρει τον Παύλο Πολάκη στην πρώτη γραμμή και ανοίγει τη μάχη της διαδοχής, ενώ οι αποχωρήσεις συνεχίζονται και η εσωκομματική σύγκρουση περνά σε νέα φάση
Παύλος Πολάκης και Νίκος Παππάς 6