Πολιτική

Handelsblatt: Ο Τσίπρας κέρδισε και έχασε την ίδια ώρα

Ο Τσίπρας προειδοποίησε ξανά για κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας και έτσι υπερίσχυσε το ''ναι'' στην Ελληνική Βουλή, όμως μετά τη διαφωνία πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χάσει την πλειοψηφία, αναφέρει η γερμανική Handelsblatt.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ο Τσίπρας πέρασε το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων από το κοινοβούλιο», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Die Welt, η οποία επισημαίνει ότι το ελληνικό κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία υπερψήφισε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπόρεσε να δώσει στους πιστωτές της Αθήνας αυτό που ήθελαν με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης, συνεχίζει η εφημερίδα, σχολιάζοντας όμως ότι αυτό είχε μεγάλο τίμημα για την κυβέρνηση.

Η εφημερίδα Die Zeit επισημαίνει ότι οι Έλληνες βουλευτές υιοθέτησαν κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο που ζητούσαν οι πιστωτές, όμως τονίζει ότι στο κυβερνών κόμμα υπήρξαν πολλοί που το καταψήφισαν.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τις μεταρρυθμίσεις, 38 διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ», είναι ο τίτλος που επέλεξε η Frankfurter Allgemeine, υπογραμμίζοντας ότι και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης καταψήφισε το νομοσχέδιο.

«Ο Τσίπρας κέρδισε και έχασε την ίδια ώρα», εκτιμά η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Η συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο ήταν έντονη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποίησε και πάλι για τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας, σημειώνει η εφημερίδα. Μετά υπερίσχυσε το «ναι» στα μέτρα λιτότητας που ζητούν οι πιστωτές, εξηγεί η Handelsblatt, επισημαίνοντας όμως ότι μετά τη διαφωνία πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χάσει την πλειοψηφία στη βουλή.

«Πώς βρέθηκε σε δίλημμα ο Τσίπρας», διερωτάται η Suddeutsche Zeitung, εξηγώντας ότι αν και το ελληνικό κοινοβούλιο υπερψήφισε το πρώτο νομοσχέδιο με τις μεταρρυθμίσεις, οι αντίπαλοι του Έλληνα πρωθυπουργού στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν ότι είναι απρόβλεπτοι.

Τέλος, το άρθρο του περιοδικού Der Spiegel τιτλοφορείται: «Διατήρησε την αξιοπρέπεια, διασπάστηκε το κόμμα». Ο Έλληνας πρωθυπουργός πέρασε από το κοινοβούλιο ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων στο οποίο δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος, επισημαίνει το περιοδικό. Τώρα όμως ένα μέρος του κόμματός του έχασε την εμπιστοσύνη του στον Τσίπρα, συνεχίζει.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανανεώθηκε πριν 2 λεπτά
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
15