Πολιτική

Η αγωνία των κατοίκων του Νέου Βουτζά – Τι είπαν στον Αλέξη Τσίπρα

Στην ατάκα του Αλ. Τσίπρα “Το Μάτι δεν θα ξεχαστεί”, οι πυροπαθείς κάτοικοι του Νέου Βουτζά απάντησαν, παραδίδοντας στα χέρια του λίστα με αιτήματα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα αιτήματα – προτάσεις που κατέθεσε η συντονιστική επιτροπή Συλλόγων και κατοίκων Νέου Βουτζά, κατά την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην περιοχή, 40 ημέρες από την φονική πυρκαγιά, αναφέρονται σε Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, βασική πρόταση των κατοίκων είναι:

Να απεμπλακούν άμεσα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον Βουτζά, καθώς ο οικισμός είναι εντός σχεδίου

Αυτόματη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ μέσω taxisnet (ζητώντας να χρησιμοποιηθεί η βάση δεδομένων για το επίδομα των 5.000 ευρώ)

Να προχωρήσουν ταχύτερα οι επισκευές των κίτρινων κτιρίων για να επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους.

Νέος Βουτζάς: Απαιτεί να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της Πολιτείας

Οι κάτοικοι ζητούν να λυθεί το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τα επιδόματα των 5.000 + 1.200 ευρώ, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν τα πήραν ακόμη και σε κάποιους είπαν ότι δεν θα τα πάρουν όλοι.

Ακόμα ζήτησαν να ληφθούν μέτρα για στεγαστικά δάνεια 1ης κατοικίας για κόκκινα, κίτρινα ακόμη και τα πράσινα σπίτια λόγω της μεγάλης υποβάθμισης της περιοχής.

Να εξεταστεί η περίπτωση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Να συσταθεί Οργανισμός Ανασυγκρότησης Ματιού – Νέου Βουτζά (Οργανισμός Ανασυγκρότησης Ανατολικής Ακτής) με καθετοποιημένη οργάνωση και λειτουργία με επικεφαλής τον Υπουργό Υποδομών.

Να προχωρήσουν οι μελέτες υλοτόμησης και για κορμοδέματα.

Να οριοθετηθούν τα ρέματα και να διανοιχτούν δρόμοι αλλά και να εφαρμοστεί το ρυμοτομικό σχέδιο για τον Βουτζά.

Να κηρυχθούν αναδασωτέες οι δημόσιες εκτάσεις.

Δημιουργία πεζοδρόμου – ποδηλατοδρόμου στη λεωφόρο Μαραθώνος στα όρια του Νέου Βουτζά.

Να δοθεί παράταση για τα διόδια της Αττικής οδού.

Μεταφορά στο Δήμο Ραφήνας.

Επιστροφή τελών κυκλοφορίας για τα καμένα αυτοκίνητα και

Επιστροφή του ποσού – τέλους τακτοποίησης για την υπαγωγή σε κάθε νόμο για τα κόκκινα κτίρια.

Τέλος στο υπόμνημα υπάρχουν και τα ερωτήματα τι γίνεται με τις μετρήσεις για τοξίνες και αμίαντο, πότε θα πληρωθούν οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ και τι θα γίνει με τον δημοτικό φωτισμό.

Στο πρώτο ερώτημα, ο πρόεδρος του Δημοκρίτου ενημέρωσε ότι οι μετρήσεις συνεχίζονται και τα αποτελέσματα δεν υπερβαίνουν τα ασφαλή όρια, εκτός από καθημερινές μικρές εξάρσεις κατά τις ώρες που διενεργούνται συγκεκριμένες εργασίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στο Μουσείο της Ακρόπολης για το δείπνο της UNESCO – Καλεσμένη και η Άννα Βίσση
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην προστασία και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με την παρουσία της Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή τη σημαντική εκδήλωση της UNESCO
Κυριάκος Μητσοτάκης – Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο Μουσείο της Ακρόπολης για το δείπνο της UNESCO 6
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: «Συμφωνία Προόδου και Ευημερίας με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030»
Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τα μέτρα ως «ένα συνεκτικό σχέδιο για καλύτερα εισοδήματα, ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας και μεγαλύτερη ανάπτυξη»
Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στα πλαίσια της 90ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
5
Πέθανε ο Αλέκος Καλύβης: Δούρου και Σακελλαρίδης αποχαιρετούν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς
«Ο Αλέκος Καλύβης σφράγισε μια εποχή κατά την οποία η ελληνική Αριστερά ριζοσπαστικοποιήθηκε, άνοιξε διαύλους με τα κοινωνικά κινήματα και απέκτησε μεγαλύτερη πολιτική αυτοπεποίθηση»
Αλέκος Καλύβης
Στο Καστελλόριζο το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την 83η επέτειο απελευθέρωσης του ακριτικού νησιού
Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το απόγευμα της Παρασκευής για το ακριτικό νησί - Το πρωί θα παρευρεθεί στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων
Κυριάκος Μητσοτάκης