Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Η Άνγκελα Μέρκελ “ψηφίζει” Μουζάλα! Ο διάλογος με τον Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής και ο ανένδοτος Καμμένος: “Θα αποκεφαλιστεί”!

Ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ στην Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό / Φωτογραφία: Eurokinissi
Ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ στην Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό / Φωτογραφία: Eurokinissi

– Μία μονάχα λέξη, ήταν αρκετή για να απειλείται με διάλυση ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
– Η “γκάφα”, όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, του Γιάννη Μουζάλα να αποκαλέσει τα Σκόπια “Μακεδονία”, δεν… χωνεύεται με τίποτα από τον Πάνο Καμμένο!
– Στο… χορό μπήκε ακόμη και η Άνγκελα Μέρκελ που ρώτησε για το θέμα τον Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό!
– Η συμπάθειά της στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής και το… καρφί του πρωθυπουργού στον Κυριάκο Μητσοτάκη!
– Ανυποχώρητος ο Πάνος Καμμένος που δηλώνει έτοιμος ακόμη και για πρόταση μομφής κατά του Γ. Μουζάλα!
– Όλο το χρονικό και το παρασκήνιο της πρώτης σοβαρής κόντρας Τσίπρα – Καμμένου

Μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό έφτασε το θέμα του Γιάννη Μουζάλα, που ακόμη αποτελεί “ανοιχτή πληγή” για τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, φρόντισε να καταστήσει σαφές πως δεν προτίθεται να κάνει πίσω και να ενδώσει στην απαίτηση του Πάνου Καμμένου που θέλει το… κεφάλι του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής, μετά τις αναφορές του τελευταίου στα Σκόπια ως “Μακεδονία“.

Τα πρώτα "κατάμαυρα" σύννεφα στις σχέσεις Τσίπρα - Καμμένου / Φωτογραφία Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός, πάντως, έδωσε αυτή τη στήριξη στον Γιάννη Μουζάλα με… τακτ, αφού ταυτόχρονα αποθέωσε και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για το έργο που επιτελεί, δείχνοντας ξεκάθαρα πως επιθυμία του είναι να βρεθεί η “χρυσή τομή” και να κρατήσει τόσο το Γιάννη Μουζάλα, όσο και τον Πάνο Καμμένο δίπλα του.

Ο διάλογος Τσίπρα – Μέρκελ!

Ο ίδιος ο Γιάννης Μουζάλας γρήγορα μετά το περιστατικό χαρασκτήρισε “γκάφα” την αναφορά του στα Σκόπια ως “Μακεδονία”, κάτι που όμως δεν φάνηκε αρκετό για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος όλη την εβδομάδα εμφανίζονταν ανυποχώρητος και επαναλάμβανε πως η παραίτηση του πρώτου αποτελεί ξεκάθαρο αίτημα των ΑΝΕΛ.

Η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε τη συμπάθειά της προς το πρόσωπο του Γιάννη Μουζάλα, αλλά αναφέρθηκε και στις γνώσεις του σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ξακαθαρίσει πως οι όποιες αποφάσεις θα λαμβάνονταν μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, εκεί που ο πρωθυπουργός είχε μία συνομιλία για το θέμα με τον… τελευταίο που θα περίμενε. Ή μάλλον την τελευταία.

Ο λόγος για την Γερμανδία καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, κατά την τριμερή συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες, ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό τι ακριβώς συμβαίνει με τον Γιάννη Μουζάλα!

Τσίπρας και Μέρκελ σε ένα από τα πολλά τετ α τετ που είχαν στην Σύνοδο Κορυφής / Φωτογραφία: Eurokinissi

Εξέφρασε μάλιστα τη συμπάθειά της προς το πρόσωπό του, αλλά αναφέρθηκε και στις γνώσεις του σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Όταν ο πρωθυπουργός τη ρώτησε από που γνωρίζει το ζήτημα, η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που στη συνεδρίαση του ΕΛΚ τον χαρακτήρισε “επιτυχημένο” και ανέφερε ότι ο Πάνος Καμμένος επιθυμεί την απομάκρυνσή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας ανταπάντησε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο πρώτος που ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, ρίχνοντας έτσι το… καρφάκι του στον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ανένδοτος ο Καμμένος! “Θα αποκεφαλιστεί”!

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο Πάνος Καμμένος φαίνεται πως έχει ακόμη το χέρι… στο όπλο του και περιμένει την Τετάρτη, οπότε και λήγει η περίοδος “ανακωχής” μεταξύ του ίδιου και του Αλέξη Τσίπρα.

Αφού, λοιπόν, την Τετάρτη ολοκληρωθεί η μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τη διαφθορά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φαίνεται πως θα επαναφέρει το θέμα Μουζάλα και μάλιστα δυναμικά!

Θα αποκεφαλιστεί“, δηλώνει χαρακτηριστικά στη Real News, μην μπορώντας να “χωνέψει” πως ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής αποκάλεσε τα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία”.

Τι θα συμβεί όμως αν ο Γιάννης Μουζάλας δεν παραιτηθεί; “Αν δεν παραιτηθεί θα το ρυθμίσουμε μαζί με τον πρωθυπυργό“, απαντά με νόημα ο Πάνος Καμμένος για να συμπληρώσει σχετικά με το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής: “Εγώ έχω εννέα βουλευτές, όχι 50 που χρειάζονται για να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά υπουργού. Αν, όμως, κατατεθεί πρόταση μομφής από άλλο κόμμα, εγώ θα την ψηφίσω. Θα ψηφίσω κατά του Γ. Μουζάλα“!

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι επόμενες ημέρες θα έχουν τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον και ίσως κλιμακωτές πολιτικές εξελίξεις…

Πηγή: Εφημερίδες Έθνος της Κυριακής και Real News

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε