Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή για τις φωτιές

Η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή για τις φωτιές

Με ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τη φράση “στη μια τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα” ξεκίνησε την δευτερολογία του, στη συζήτηση στη Βουλή για τις φωτιές, ο Αλέξης Τσίπρας

«Ο κ. Μητσοτάκης μας έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, του τυμβωρύχου. Με τυμβωρυχία αναδείχθηκε στην θέση του πρωθυπουργού με τυμβωρυχία συνεχίζει και τώρα», ανέφερε ο ΑλέξηςΤσίπρας και ακολούθως διάβασε μία αναφορά του επικοινωνιολόγου Λευτέρη Κουσούλη: «Η διαρκής επίκληση της τραγωδία από την κάθε κυβέρνηση είναι ανήθικη και αντιπολιτική, κάθε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει το καλύτερο».

Σημείωσε ότι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουσούλης, και πρόσθεσε ότι προσυπογράφει «είναι αντιπολιτική και ανήθικη η στάση σας». Ακολούθως ανέφερε: «Εχετε κάτι να απαντήσετε για το σήμερα, γιατί εμείς για το Μάτι κριθήκαμε στις εκλογές».

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι η συγγνώμη που ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης είναι υποκριτική και του ζήτησε να πει που έγιναν τα λάθη. Θύμισε παλαιότερη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη: «Ήταν τότε που ο κ. Χρυσοχοίδης που κάθετε σήμερα δίπλα σας, για όσο κάθεται γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, είχε πει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι”. Σας είχα πει τότε ότι σας εύχομαι προσωπικά να μην σας τύχει μία τέτοια τραγωδία. Τότε ζητούσατε τις παραιτήσεις μας… Λίγο μετά τις εκλογές όμως στον ΟΗΕ μιλούσατε για την κλιματική αλλαγή».

Δείτε τη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιπολίτευσης άσκησε, στην πρωτολογία του, σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, καταλογίζοντας του «ακέραια και απόλυτη την πολιτική ευθύνη για τις καταστροφικές πυρκαγιές». Όχι μόνο για «τα λάθη και τις παραλείψεις» ή την «εγκληματική επιλογή» να πετάξει στο καλάθι έτοιμα σχέδια πρόληψης και δασοπροστασίας, όπως είπε, «αλλά κυρίως γιατί επιδείξατε όλο αυτό το διάστημα μια απίστευτη ελαφρότητα και έλλειψη κατανόησης του τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει, μια πρωτοφανή απουσία συναίσθησης για την πραγματικότητα, τους κινδύνους, και το δράμα των ανθρώπων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις