Σάββατο, 18 Μαΐ
22oC Αθήνα

Η φαρέτρα του Αλέξη Τσίπρα για τη μάχη στη Βουλή – Τα σκάνδαλα που θα αναφέρει – Όλοι περιμένουν ονόματα

Η φαρέτρα του Αλέξη Τσίπρα για τη μάχη στη Βουλή – Τα σκάνδαλα που θα αναφέρει – Όλοι περιμένουν ονόματα

– Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος θα επικεντρωθούν στο τρίπτυχο ΝΔ/ΠΑΣΟΚ-ΜΜΕ-τράπεζες
– Άγνωστο παραμένει ακόμα εάν ο πρωθυπουργός σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία και ονόματα
– Στο επίκεντρο θα βρεθεί η διάταξη των 13 ημερών του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Αθανασίου για τα εξοπλιστικά
– Λίστα Λαγκάρντ και λίστα Μπόργιανς θα βρεθούν για άλλη μία φορά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης
– Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων

Με γεμάτη φαρέτρα προσέρχεται στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας στην πολιτική αντιπαράθεση με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής των προηγούμενων ετών.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να στηλιτεύσει “προβληματικές συμπεριφορές και νοοτροπίες” στο χώρο της Δικαιοσύνης, να θέσει ερωτήματα και να αναδείξει μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο το “σύστημα διαπλοκής” στο “αμαρτωλό τρίγωνο” Κόμματα (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ)-ΜΜΕ-Τράπεζες/Οικονομικά συμφέροντα και το οποίο έθετε ακόμη και εμπόδια κατά το Μέγαρο Μαξίμου “στην απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης”.

 

Και ταυτόχρονα να αποκαλύψουν, όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος “ποιοι είναι αυτοί που μεθόδευσαν στο παρελθόν και επιθυμούν, ακόμα και σήμερα, την συγκάλυψη συγκεκριμένων υποθέσεων”.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες” ο κ. Τσίπρας και οι αρμόδιοι υπουργοί Υπουργοί Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και Δ. Παπαγγελόπουλος, που θα σηκώσουν και το κύριο βάρος της συζήτησης-αντιπαράθεσης θα αναφερθούν σε μια σειρά τροπολογιών και κινήσεων που στοιχειοθετούν την άποψή τους για το “σύστημα διαπλοκής” που είχε στηθεί τα προηγούμενα χρόνια, όπως:

– για τη διάταξη των 13 ημερών που ψήφισε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, το καλοκαίρι του 2014 για την αμνήστευση ακόμα και κατηγορουμένων για εξοπλιστικά , προεξάρχοντος κατηγορουμένου στην υπόθεση που είχε διατελέσει επικεφαλής στα ναυπηγεία και τελικά αποφυλακίστηκε το περασμένο καλοκαίρι.

– για την τροπολογία με την οποία ουσιαστικά αμνηστεύτηκαν οι διοικήσεις των τραπεζών και τα ίδια τα κόμματα για τα δάνεια τους την οποία ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος είχε ζητήσει από τους εισαγγελείς ‘να την καταργήσουν” στα δικαστήρια .

– για το σκάνδαλο της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο αφορά στα 1.300 δάνεια, αγύριστα συνολικού ύψους 5 δις ευρώ, η διερεύνηση του οποίου έχει φτάσει σε προχωρημένο στάδιο.

– για την έρευνα που ξεκίνησε με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παν. Αθανασίου σχετικά με τις δανειοδοτήσεις των ΜΜΕ και από τις 4 συστημικές τράπεζες που φθάνουν τα 800 εκατομμύρια ευρώ και τα οποία δόθηκαν χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις και κατά συνέπεια είναι επισφαλή.

Επίσης ιδιαίτερες αναφορές θα γίνουν για:

– την καταγγελία της Εισαγγελέα Εφετών Γ. Τσατάνη σχετικά με τα όσα φέρεται να της είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δ. Παπαγγελόπουλος για την δικογραφία που αφορά στον Α. Βγενόπουλο, στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.
– την υπόθεση των “εκβιασμών δημοσιογράφων” και τις σχέσεις των κατηγορουμένων με τη ΝΔ επί
– για την υπόθεση Siemens και τη διαφυγή του Μ. Χριστοφοράκου ενώ βρισκόταν η υπόθεση στην ανάκριση.
– για τις λίστες φοροδιαφυγής και εμβασμάτων εξωτερικού, Λαγκάρντ και Μπόργιανς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε