Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Η κίνηση έκπληξη που θα κάνει ο Τσίπρας προς την Γεννηματά

Η κίνηση έκπληξη που θα κάνει ο Τσίπρας προς την Γεννηματά
φωτογραφία intimenews

Αποφασισμένος να απεγκλωβιστεί από την εσωστρέφεια που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο κόμμα του ανοίγοντας παράλληλα νέους διαύλους επικοινωνίας με το ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκε την Τετάρτη (05/02/2020) στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παρέμβαση του επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επικεντρωθεί στα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών όπως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, η υγεία, η παιδεία αλλά και  το μεταναστευτικό και τα εθνικά θέματα. Μάλιστα ανέφερε  ότι με βάση τα κοινωνικά θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ  θα πρέπει να επιδιώξει συναίνεση με τα άλλα κόμματα που βρίσκονται στον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο.

Καθώς μάλιστα το ΚΙΝΑΛ πριν από μερικές μέρες κατέθεσε πρόταση για την επαναφορά της 13ης σύνταξης πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι σιγά αλλά σταθερά  δημιουργείται ένα κοινό μέτωπο  για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό  και το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες κατέθεσε πρόταση νόμου για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021, δηλαδή 698 ευρώ για φέτος και 751 ευρώ για τον επόμενο χρόνο.

«Η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύσει και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και την αγοραστική τους δύναμη, τονώνοντας ακόμη περισσότερο την κατανάλωση και την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας ανέφερε σε δήλωση του ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:  Γιατί η ανάπτυξη ή θα είναι κοινωνικά δίκαιη ή δε θα υπάρξει. Ο κ. Μητσοτάκης που προεκλογικά έταζε «πολλές και καλές δουλειές» και δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού στο διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης, οφείλει τώρα να πάρει ξεκάθαρη θέση. Θα στηρίξει έστω και μια φορά τους εργαζόμενους ή θα συνεχίσει όπως ξέρει να στηρίζει μονάχα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα;»

Η Έφη Αχτσιόγλου αναφερόμενη στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε με νόημα ότι «από την πλευρά μας καταθέτουμε μια συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση με μέριμνα την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και καλούμε κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της» ζητώντας στην πραγματικότητα την συναίνεση των άλλων κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. 

Ταυτόχρονα στην Κουμουνδούρου σκέφτονται  σοβαρά να υπερψηφίσουν την νομοθετική πρόταση που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στόχος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι  να δείξουν στην Χαριλάου Τρικούπη, ότι έχουν περισσότερα θέματα που τους ενώνουν από εκείνα που τους χωρίζουν. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις