Πολιτική

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε νέο βίντεο μέσα από τη δικαστική αίθουσα: «Αστυνομικοί άσκησαν βία στον Πάνο Ρούτσι»

Στην ανάρτησή της, η ίδια επισημαίνει ότι ως συνήγορος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εντολέα της και να καταγγέλλει παραβιάσεις, κάνοντας λόγο για «συντεταγμένη επιχείρηση» σπίλωσης τόσο των γονέων όσο και των συνηγόρων
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνέχεια στις καταγγελίες της περί αστυνομικής βίας κατά του Πάνου Ρούτσι μέσα στη δίκη για τα Τέμπη έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δημοσιεύοντας στα social media σχετικό βίντεο.

Όπως αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο υλικό καταγράφεται η στιγμή που αστυνομικοί ασκούν βία στον Πάνο Ρούτσι, εμποδίζοντάς τον να την προσεγγίσει και απωθώντας τον. Η ίδια σημειώνει πως «όσοι κυβερνητικοί είπαν ότι “είναι ψέματα” να ζητήσουν συγνώμη», υπογραμμίζοντας ότι «εμείς δεν λέμε ψέματα».

Τονίζει ότι το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά σε προέδρους της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, στους οποίους – όπως υποστηρίζει – ζήτησε να καταγγείλουν την αστυνομική βία, χωρίς ανταπόκριση. Παράλληλα, σημειώνει ότι ο Πάνος Ρούτσι «διακομίστηκε στο νοσοκομείο με αυξημένη πίεση και ταχυκαρδία», ενώ η ίδια είχε ήδη καταγγείλει το συμβάν εντός της δικαστικής αίθουσας, με την καταγραφή του στα πρακτικά της δίκης.

 

Στην ανάρτησή της, η ίδια επισημαίνει ότι ως συνήγορος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εντολέα της και να καταγγέλλει παραβιάσεις, κάνοντας λόγο για «συντεταγμένη επιχείρηση» σπίλωσης τόσο των γονέων όσο και των συνηγόρων. «Θέλουμε την αλήθεια και παλεύουμε για αυτή, με αυτοδιακινδύνευση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ασκεί έντονη κριτική προς προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων, θέτοντας ερωτήματα για τη στάση τους και κάνοντας λόγο για συνθήκες που, όπως υποστηρίζει, περιλαμβάνουν «βία στους συγγενείς, αστυνομοκρατία στην αίθουσα και παρεμπόδιση επικοινωνίας συνηγόρων με τους εντολείς τους», διερωτώμενη «έτσι θα προοδεύσει λοιπόν η δίκη;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Διονύσης Τεμπονέρας παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Συμπορευόμαστε με την πολιτική πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα»
«Ο Αλέξης Τσίπρας το έχει πράξει επιτυχημένα στο παρελθόν. Είναι ανάγκη να τον υποστηρίξουμε για να το επαναλάβει και πάλι, για να μείνει ζωντανή η μεγάλη αυτή "Υπόθεση"»
Ο Διονύσης Τεμπονέρας 33
Κύκλοι Καρυστιανού κατά Λιάγκα: Στην εκδήλωση της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» είδε μόνο γραφικούς και ψεκασμένους
«Θα τον συμβουλεύαμε να μην αναφέρει στον αέρα ότι παρακολούθησε μόλις για ένα τέταρτο, μία δίωρη πολιτική εκδήλωση, την οποία σχολίαζε επί μισή ώρα στο πρωϊνάδικό του»
Μαρία Καρυστιανού 81
Μαρία Γρατσία: «Υπάρχουν γονείς και τραυματίες των Τεμπών οι οποίοι υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη του κόμματος της Καρυστιανού»
«Οι αναφορές οι οποίες κάνουν μνεία ακραίων προσεγγίσεων είναι άτοπες και καθόλα αβάσιμες, κριτήριο λοιπόν δεν είναι ούτε το Δεξιά ούτε το Αριστερά», είπε η δικηγόρος
Γρατσια