Πολιτική

Ίμια: Άκρως ειρωνική απάντηση του ΥΠΕΞ στους Τούρκους!

- Άμεση απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στο... ρεσιτάλ προκλητικότητας των Τούρκων - Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ τόνισε πως η Τουρκία "μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου" - Την κατηγόρησε πως παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και η συνέχεια ήταν... ειρωνική - "Αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία"! - Νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε... φανταστεί πως τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μπορεί Τσίπρας και Γιλντιρίμ να συμφώνησαν να… πέσουν οι τόνοι, ωστόσο τα επεισόδια στα Ίμια σε λιγότερες από 24 ώρες ήταν… πολλά για να περάσουν έτσι!

Άμεση απάντηση της Ελλάδας για τα Ίμια!

Αν συνυπολογίσει κανείς και τα όσα ειπώθηκαν από επίσημα τουρκικά χείλη (σ.σ. μετά το… σόου στις βραχονησίδες), τότε είναι λογικό να φανταστεί πως η στάση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών θα ήταν σκληρή.

[read4more]

Άλλωστε είναι δεδομένο πως υπάρχει και ένα θέμα (διπλωματικής) τιμής στην μέση. Με την ελληνική πλευρά να θέλει να δείξει αποφασιστικότητα.

Όπερ και εγένετο. Το τουρκικό ΥΠΕΞ… ενημέρωσε νωρίτερα πως τα Ίμια είναι τουρκικά (!) κι έτσι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στην Τουρκία άμεσα και ξεκάθαρα.

Πιο συγκεκριμένα και σχετικά με την απάντηση του Εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με το θέμα των Ιμίων, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, δήλωσε το εξής:

«Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου. Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία».

Η (νέα) πρόκληση των Τούρκων

Νωρίτερα κι αφού είχε προηγηθεί το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 12.02.2018, στα Ίμια, η Τουρκία συνέχισε να υποστηρίζει τα… δικά της!

Σήμερα, Τρίτη 13.02.2018, νωρίς το απόγευμα, σημειώθηκε και νέο επεισόδιο στα Ίμια και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντιδρά ως εξής: Υποστηρίζει πως τα Ίμια… τους ανήκουν!

Τις πληροφορίες μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία. Ο οποίος μετέφερε την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο κατηγορεί την Ελλάδα πως “παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη”!

Click4more: Σκηνικό πολέμου «έστησαν» στα Ίμια οι Τούρκοι! [vid, pics]

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Δυστυχώς η ελληνική πλευρά παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη και όπως κάνει συνήθως αλλάζει την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου μας, χθες το βράδυ, κάλεσε τον Γ.Γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα Καρντάκ (σ.σ. τα… Ίμια δηλαδή) τα οποία ανήκουν στην χώρα μας, υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλεων Δυνάμεων, στον αέρα και την θάλασσα.

Του ανέφερε πως δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές, πως δεν συμφέρει η ένταση και τις δύο χώρες και ζήτησε να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη κατάσταση”.

Δείτε το σχετικό βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=zdexc48b1n4

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» Χατζηβασιλείου κατά Νταβούτογλου: «Η Τουρκία να αποδεχθεί την πραγματικότητα, στην Κύπρο έχει γίνει παράνομη εισβολή»
Μιλώντας στο συνέδριο του Economist Impact, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας υποστήριξε ότι η παρουσία της χώρας του στο νησί είναι «δίκαιη» και στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο
Τάσος Χατζηβασιλείου και Αχμέτ Νταβούτογλου
ΠΑΣΟΚ για Σύνοδο ΝΑΤΟ: Πρώτη στις δαπάνες η Ελλάδα, τελευταία στις αποφάσεις
Ο Κώστας Τσουκαλάς υποστηρίζει ότι η χώρα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στη Συμμαχία, αλλά η Τουρκία είναι εκείνη που αποκομίζει τα στρατηγικά οφέλη, ζητώντας ενημέρωση της Βουλής για την εθνική στρατηγική
Μητσοτάκης, Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Άγκυρα
Πολάκης κατά Γεωργιάδη: «Βγάλε το σκασμό, ακροδεξιό παρτάλι δεν μπορείς να φτάσεις το μπόι της ηθικής της Αριστεράς»
Με μια ανάρτηση σε υψηλούς τόνους και γεμάτη βαρείς χαρακτηρισμούς, ο βουλευτής Χανίων απαντά στον υπουργό Υγείας για τις αναφορές του στη διακυβέρνηση Τσίπρα
Γεωργιάδης και Πολάκης 43
«Τύμπανα πολέμου» στον ΣΥΡΙΖΑ για την Κεντρική Επιτροπή: Μετά τον Παππά, και ο Αλεξιάδης ζητά καθαρές λίστες από τον Φάμελλο
Νέες αιχμές περί αδιαφάνειας στην Κουμουνδούρου, με βολές κατά της ηγεσίας για τη σύνθεση του σώματος και φόντο την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές μετά την επανεμφάνιση Τσίπρα
Αλεξιάδης και Παππάς
Έκρηξη Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τα γλυκά του Ξανθόπουλου: «Την ώρα που πάει να γίνει συγκάλυψη θέλετε να κεράσετε»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αντέδρασε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε παύση για να κεράσει λόγω της ονομαστικής του εορτής, ενώ συζητούνταν τα αιτήματα για τις υποκλοπές
Κωνσταντοπούλου και Ξανθόπουλος 5