Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ίμια: «Κρυφά μάτια» στο Αιγαίο αποκτούν οι Τούρκοι – Και θερμικές κάμερες στο νέο φυλάκιο

Ίμια: «Κρυφά μάτια» στο Αιγαίο αποκτούν οι Τούρκοι – Και θερμικές κάμερες στο νέο φυλάκιο
φωτό από cnnturk

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες των Τούρκων σε απόσταση αναπνοής από τα Ίμια.

Νέες εικόνες αποτυπώνουν την ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι εργασίες  των Τούρκων απέναντι από τα Ίμια.

Συγκεκριμένα το CNN Turk δημοσιεύει φωτογραφίες από την παραλία Γκιουμουσλούκ που διακρίνεται η πρόοδος των εργασιών των Τούρκων για ναυτική υποδομή, λίγες ώρες μετά το χτύπημα της τουρκικής ακταιωρού στο πλοίο του ελληνικού λιμενικού.

 

Το έργο μέσα σε λίγες ώρες παρουσιάζει πολύ μεγάλη πρόοδο στις εργασίες και στο σημείο που φαινόταν αρχικά ένας εκσκαφέας πια ξεχωρίζει μια πλατφόρμα.

https://www.youtube.com/watch?v=GXj17WHKZT8&feature=share

Και θερμικές κάμερες στο φυλάκιο

Την ίδια ώρα το CNN Turk αναφέρει ότι το φυλάκιο από το οποίο οι Τούρκοι σκοπεύουν να παρακολουθούν τα Ίμια θα διαθέτει και θερμικές κάμερες που θα καταγράφουν κάθε κίνηση 24 ώρες το 24ωρο.

Το παρατηρητήριο θα χρησιμεύει όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ για να ελέγχονται οι κινήσεις των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων καθώς και προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.

Το φυλάκιο, όπου οι Τούρκοι κάνουν εργασίες για να βλέπουν τι γίνεται στα Ίμια, είναι πάνω στη νησίδα Τσαβούς ένα μίλι από τα Ίμια.

Η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας επισκευάζει το φυλάκιο ηλικίας 350 ετών και από εκεί οι Τούρκοι στρατιώτες θα παρατηρούν κάθε κίνηση στην θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια.

Πυρετώδεις εργασίες

Νωρίτερα η Μιλιέτ δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο τραβήχτηκε το απόγευμα και δείχνει το σημείο όπου πραγματοποιούν στρατιωτικές εργασίες οι Τούρκοι.

Οι τούρκοι μετέφεραν νωρίτερα από την Αλικαρνασσό δεξαμενή με νερό και γεννήτρια. Και αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ είναι οι εργασίες για την κατασκευή μιας γλίστρας προκειμένου να γίνεται αποβίβαση στρατιωτικών δυνάμεων.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

https://www.youtube.com/watch?v=AnW2wjpyQWs

«Τα έργα πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς στην παραλία» αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα, ενώ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένα στρατιωτικό πλοίο βρίσκεται απέναντι από την συγκεκριμένη παραλία όλη μέρα.

Με πληροφορίες από cnnturk, milliyet, sozcu

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις