Τρίτη, 18 Ιουν.
33oC Αθήνα

Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Κίονας, ίσον και 7 λέξεις συνθέτουν το λογότυπο

Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Κίονας, ίσον και 7 λέξεις συνθέτουν το λογότυπο

«Διαμορφώνοντας το κοινό μας μέλλον» θα είναι το μήνυμα που θα στέλνει το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα, το οποίο σήμερα (11.06.2024) έδωσε στη δημοσιότητα, μέσα από ένα βίντεο, το λογότυπό του.

Στο βίντεο της παρουσίασης του λογότυπου του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα, καταγράφεται το πώς εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του την σύνθεση και τη δυναμική αποτύπωσή του.

Το λογότυπο συνθέτουν τα σύμβολα της ισότητας και ένας κίονας αλλά και η εναλλαγή συγκεκριμένων λέξεων που νοηματοδοτούν τους στόχους του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα.

Ο κίονας είναι σύμβολο δύναμης και μέτρου στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική. Δεν στηρίζει απλώς δομές, αλλά αξίες. Συμβολίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Διεθνής ρόλος που συνδέεται με την προάσπιση του διεθνούς δικαίου, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την προσπάθεια για ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα αναδεικνύεται το σήμα “ίσον” που συμβολίζει την ισότητα και τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι σε κάθε μορφής ανισότητες και διακρίσεις.

Κάτω από το σήμα εναλλάσσεται το μήνυμα του Ινστιτούτου για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος που δεν μπορεί παρά να είναι κοινό: τόσο ως προς τις προκλήσεις και κρίσεις που αντιμετωπίζουν, όσο και ως προς τις προοπτικές και προσδοκίες τους. «Ένα μέλλον που διαμορφώνουμε, μαζί», όπως αναφέρεται.

Οι λέξεις είναι συγκεκριμένες: Διεκδικώντας, σχεδιάζοντας, προστατεύοντας, οικοδομώντας, αναπτύσσοντας, καλλιεργώντας, αποφασίζοντας.

Και το λογότυπο κλειδώνει με το μήνυμα: Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα – Διαμορφώνοντας το Κοινό μας Μέλλον.

«Το σήμα και μήνυμα του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα είναι δυναμικό: στη βάση μιας σταθερής κληρονομιάς αξιών, απέναντι στον πόλεμο, στον εθνικισμό, στις ανισότητες, στις διακρίσεις, διαμορφώνουμε το κοινό μας μέλλον», σημειώνεται.

Το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα ξεκινά τη διαδρομή του με τη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», μια εκδήλωση με υψηλούς και διακεκριμένους καλεσμένους που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών, τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουνίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις