Πολιτική

Ιωάννης Αγγελικούσης: Συλλυπητήρια από Κυριάκο Μητσοτάκη – «Η ελληνική ναυτοσύνη θρηνεί τον κορυφαίο της καπετάνιο»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την θλίψη του για τον θάνατο του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δήλωσή του αναφέρει ότι η ελληνική ναυτοσύνη θρηνεί τον κορυφαίο της καπετάνιο έναν άνθρωπο που κατέκτησε τους ωκεανούς, υψώνοντας την γαλανόλευκη στα σκάφη του και έμεινε Ελληνας μέχρι το τέλος.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναφέρει στη δήλωσή του. «Ο παγκόσμιος εφοπλισμός έχασε, σήμερα, έναν από τους πρωταγωνιστές του και η ελληνική ναυτοσύνη θρηνεί τον κορυφαίο της καπετάνιο. Ο Γιάννης Αγγελικούσης τίμησε τη θαλασσινή παράδοση και την πατρίδα μας με κάθε τρόπο: Κατέκτησε τους ωκεανούς, υψώνοντας την γαλανόλευκη στα σκάφη του. Μετέφερε στην Ελλάδα την  έδρα των δραστηριοτήτων του, ενισχύοντας σημαντικά τη ναυτική της εκπαίδευση. Και, όταν χρειάστηκε, όπως στη διάρκεια της πρόσφατης πανδημίας, βοήθησε στη μάχη για την υγεία με αθόρυβες δωρεές. Ναυτικός και Έλληνας μέχρι το τέλος.

Παραλαμβάνοντας την σκυτάλη της προκοπής από τον πατέρα του Αντώνη, ήρωα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και ιδρυτή της οικογενειακής εμπορικής αρμάδας, ο Γιάννης Αγγελικούσης και η αδελφή του Άννα κυριάρχησαν με τους στόλους τους στα κύματα του κόσμου. Το πηδάλιο του Γιάννη περνά, τώρα, στα δυνατά χέρια της μοναχοκόρης του Μαρίας. Και είναι σίγουρο ότι και η δική της πυξίδα θα δείχνει μόνο μπροστά.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη μου είναι στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και οδεύει ολοταχώς προς το κόμμα Τσίπρα
«Η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και η συγκρότηση της ΕΛΑΣ δημιουργούν διέξοδο και ελπίδα στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής της
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε εκδήλωση της ΕΛ.ΑΣ 22
Μήνυση κατά Βελόπουλου από τον Σακελλαρίδη και τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς: «Να μπει φραγμός στις ρατσιστικές δηλώσεις»
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγορείται για υποκίνηση βίας, με το κόμμα του να απαντά ότι στοχοποιούνται οι πάγιες θέσεις του για το μεταναστευτικό
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Επιστολή Φεύγα προς Μητσοτάκη: Ζητά επιστροφή Σαμαρά και κατάργηση του νόμου για τα ομόφυλα - «Δεν είμαι εκτός γραμμής»
Ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας εισηγείται τρεις κινήσεις για τη διατήρηση της αυτοδυναμίας, ανοίγοντας ευθέως ζητήματα που αγγίζουν λεπτές ισορροπίες εντός της κυβερνητικής παράταξης
Φεύγας και Μητσοτάκης 39