Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου: Ας κάνει ό,τι θέλει ο Ερντογάν!

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου: Ας κάνει ό,τι θέλει ο Ερντογάν!

– “Δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω” διαμηνύει στην Άγκυρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
– “Ας κάνει ό,τι νομίζει ο Ερντογάν” απαντά στα περί “εσωτερικής κατανάλωσης” για την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης
– Μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου και στα Σκόπια: Η Μακεδονία είναι ελληνική θέλουν δεν θέλουν
– Πυρά κατά ΔΝΤ και του Σόιμπλε για το θέμα του χρέους: “Λέει τη μισή αλήθεια”
– “Δεν μπορούμε να μιλάμε για κούρεμα χρέους” λέει και ζητά “ελάφρυνση οπωσδήποτε”

 

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία, που καθημερινά κλιμακώνει τις επιθέσεις της προς την Ελλάδα είτε με δηλώσεις είτε με παραβιάσεις, στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Έλληνας πρόεδρος διαμηνύει στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως μπορεί να κάνει και να λέει ό,τι θέλει, αλλά η Ελλάδα δεν θα αφήσει να πέσει κάτω!

 

«Ακούω την κριτική που μου κάνουν για το θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης, ότι τα κάνει Ερντογάν για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Με συγχωρείτε πολύ, ας κάνει ό,τι νομίζει. Εγώ, η Ελλάδα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι στην ίδια κατεύθυνση, δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω. Και τονίζω, δεν το κάνουμε μόνο για την Ελλάδα. Το κάνουμε για την Ευρώπη», τονίζει ο Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, η οποία θα μεταδοθεί το πρωί της Κυριακής (04.12.2016) αλλά αποσπάσματά της δόθηκαν ήδη στη δημοσιότητα.

Ο Προκόπης Παυλόπου δεν στέλνει μήνυμα μόνο στην Τουρκία αλλά και στα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας, διαμηνύοντας πως με τη στάση τους κάνουν κακό στην ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ. «Να το καταλάβουν όλοι, η Μακεδονία είναι ελληνική, θέλουν δεν θέλουν».

Όσον αφορά το θέμα του χρέους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξαπολύει πυρά κατά του ΔΝΤ, κατηγορώντας το Ταμείο πως παραδέχτηκε λίγο αργά ότι το ελληνικό χρέος είναι μια… “βόμβα”, ενώ από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο έλεγε τη μισή αλήθεια.

«Κοιτάξτε τί είπε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πριν λίγες μέρες, ότι είναι μια “βόμβα” το χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό. Φοβάμαι ότι το είπαν λίγο αργά. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κούρεμα του χρέους, διότι δεν είναι νοητό κούρεμα χρέους ιδιαίτερα από την ώρα που δημιουργήθηκε ο ESM. Ο ESM, μετά και την ομολογία του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαγορεύει το κούρεμα. Αυτό που ο κύριος Σόιμπλε έλεγε, ”δεν δέχομαι κάτι τέτοιο”. Σωστά το έλεγε, αλλά δεν έλεγε την υπόλοιπη αλήθεια. Ναι, κούρεμα ”όχι” αλλά ρύθμιση του χρέους οπωσδήποτε», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναφέρει το ζήτημα του ευρωομολόγου. «Χωρίς ένα είδος ευρωομολόγου για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το χρέος, όπως το αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Τζάνετ Γέλεν στη FED, ο κ. Ντράγκι, που το λέει σε όλους τους τόνους, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση που όχι μόνο γιγαντώνεται αλλά μετατρέπεται και σε τραπεζική κρίση και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο».

Η συνέντευξη του Προκόπη Παυλόπουλου στην εκπομπή «ΕΠΩΝΥΜΩΣ» της ΕΡΤ1 θα μεταδοθεί αύριο, Κυριακή, στις 11 το πρωί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε