Πολιτική

Και μπαλαδόρος ο Αλέξης Τσίπρας! Έπαιξε μπάλα με παιδιά στα Γιάννενα [pics]

Πρώτα το τζόκινγκ στην Ουάσινγκτον, τώρα το ποδόσφαιρο στα Γιάννενα. Ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται… πολύ αθλητικός τύπος!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα Γιάννενα βρίσκεται σήμερα (24.10.2017) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ένας από τους σταθμούς της επίσκεψής του ήταν το νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που δημιούργησε η «Αποστολή».

Εκεί, ο πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να παίξει μπάλα με τα μικρά παιδιά αλλά και να μιλήσει με τους εργαζόμενους.

Φωτογραφία epirusgate.blogspot.gr
Φωτογραφία epirusgate.blogspot.gr

Ο πρωθυπουργός μοίρασε και δώρα στα παιδιά.

Φωτογραφία twitter @PrimeministerGR
Φωτογραφία twitter @PrimeministerGR
Φωτογραφία twitter @PrimeministerGR
Φωτογραφία twitter @PrimeministerGR

Το Κέντρο παρέχει βοήθεια και στήριξη σε ευπαθείς οικογένειες και τα παιδιά τους.

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στα Γιάννενα στο πλαίσιο των εργασιών του 5ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση «Γέφυρες Ανάπτυξης με την Ήπειρο».

«Η ανάπτυξη στην Ήπειρο πρέπει να έχει στο επίκεντρο την αύξηση της παραγωγής και της απασχόλησης και τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος» έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός.

Με τη λευκή μπλούζα

Από τους πρώτους σταθμούς του Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννενα ήταν το Συσκευαστήριο Ιχθύων Θεσπρωτίας «Δάγων».

Εκεί, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκε και φόρεσε τη λευκή μπλούζα για να περιηγηθεί στους χώρους.

Φωτογραφία twitter @PrimeministerGR
Φωτογραφία twitter @PrimeministerGR

«Ο κλάδος της υδατοκαλλιέργειας αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους, με την αξία των εξαγωγών να αγγίζει τα 600 εκατ. ετησίως. Σήμερα προέχει η αύξηση της παραγωγής, ως βάση πάνω στην οποία θα στηριχτούμε στο μέλλον. Με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, τις οργανώσεις παραγωγών και την καινοτομία, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η ομιλία

Το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο στην πόλη των Ιωαννίνων. Εκεί, θα παρουσιάσει την πρόταση της κυβέρνησης για ανατροπή όλων των παθογενειών που έχουν επιβαρύνει, ως σήμερα, την Περιφέρεια της Ηπείρου.

[read4more]

Ο πρωθυπουργός θα εξηγήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι την ανάπτυξη την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση, περιλαμβάνει αύξηση της παραγωγής και της απασχόλησης, ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και διαμόρφωση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος.

Και η ανάπτυξη αυτή, αναμένεται να προσθέσει, πρέπει να ανατρέψει όλες τις αρνητικές δυναμικές, όλες τις παθογένειες που έχουν επιβαρύνει ως τώρα την Περιφέρεια της Ηπείρου.

Η αγροτική παραγωγή, η γεωργία και η κτηνοτροφία, είναι χωρίς αμφιβολία από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου. Βούληση της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω στήριξή τους.

Οι προτεραιότητες

Παράλληλα όμως, η πολιτική αυτής της κυβέρνησης βασίζεται σε σταθερούς άξονες που υπερβαίνουν τις διαρθρωτικές αδυναμίες και αντιμετωπίζουν την συσσωρευμένη παθογένεια των τελευταίων δεκαετιών, θα τονίσει ο πρωθυπουργός.

Για αυτό και προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι:

– Ο ταχύτερος δυνατός εξορθολογισμός και η αποκατάσταση των αδικιών στην κατανομή των ενισχύσεων.

– Η ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού.

– Η δημιουργία μεγέθους κλίμακας των αγροτικών προϊόντων προκειμένου να έχουν δυνατότητες ανταγωνισμού και εξωστρέφειας. Πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω συλλογικών επαγγελματικών σχημάτων.

– Η ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στο χώρο και η υποστήριξη της από νέο επιστημονικό δυναμικό.

Τα… εργαλεία

Συγχρόνως ο κ. Τσίπρας εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει χρηματοδοτικά εργαλεία, με αναφορά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακό Νόμο. Με ειδική στόχευση στον αγροδιατροφικό τομέα, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και την οικονομία της γνώσης.

Μια άλλη εξαγγελία του πρωθυπουργού αφορά στην ενέργεια και το ζήτημα της τροφοδοσίας των πόλεων της Περιφέρειας Ηπείρου με φυσικό αέριο. Θα γίνει επίσης αναφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και ειδικά γεωθερμία, βιομάζα και βιοαέριο που συνδέονται με τον πρωτογενή τομέα. Αλλά, ακόμη, και στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο.

Οι υποδομές

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις υποδομές, στα οδικά έργα και πώς πρόσφατα παραδόθηκε σε χρήση η Ιόνια Οδός, αλλά και στα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η στήριξη της έρευνας και η σύνδεση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ με την τοπική παραγωγική δραστηριότητα, θα είναι ένα ακόμη κεφάλαιο στην ομιλία του.

Όσον αφορά το περιβάλλον, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη διαχείρισης των υδάτων, με έμφαση στον Αμβρακικό και τη λίμνη Παμβώτιδα, με ισορροπία ανάμεσα στην περιβαλλοντική προστασία και την παραγωγική αξιοποίηση.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για τη δυνατότητα σύνδεσης του τουρισμού με το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά.

Τέλος, αναμένεται ότι θα παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησής του στη δημόσια υγεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Οι 10+1 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – «Πραγματικές ευκαιρίες στους πολίτες»
Άσκησε κριτική στη κυβέρνηση, τονίζοντας ότι επιχειρεί να παρουσιάσει την πορεία της οικονομίας ως «success story» και επιλέγει συγκρίσεις που τη βολεύουν, φέρνοντας ως παράδειγμα το δημόσιο χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης 5
Ρένα Δούρου: Ούτε βήμα πίσω για την Έλενα Ακρίτα – Μήνυμα στη ΝΔ για την αντιπροεδρία της Βουλής
Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η Κουμουνδούρου επιμένει στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα, απαντώντας στις πληροφορίες περί καταψήφισής της από τη ΝΔ
Η Ρένα Δούρου και η Έλενα Ακρίτα 20
Κωνσταντοπούλου για Ακρίτα: «Θα την ψηφίσουμε για αντιπρόεδρο της Βουλής, μπορεί να υπηρετήσει επάξια και σαφώς καλύτερα από άλλους»
«Είναι εξάλλου τραγικό την ημέρα που διαπράττεται άλλη μια γυναικοκτονία, η ΝΔ να επιδιώκει να αφήσει το Προεδρείο της Βουλής χωρίς καμμία γυναίκα…» γράφει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου 41