Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Καιρίδης στο «Live News» για φωτιά στον Έβρο: Έκτροπο η αυτοδικία σε βάρος των μεταναστών

Καιρίδης στο «Live News» για φωτιά στον Έβρο: Έκτροπο η αυτοδικία σε βάρος των μεταναστών

Για τον πύρινο εφιάλτη που ζει η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, την τραγωδία με τους 18 απανθρακωμένους μετανάστες στον Έβρο, αλλά και το αισχρό περιστατικό με την αυτοδικία σε βάρος μεταναστών, μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, στην πρεμιέρα της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου. 

Ερωτηθείς για το τελευταίο περιστατικό στον Έβρο με τους πολιτοφύλακες και για το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι ο Δημήτρης Καιρίδης είπε: «Υπάρχουν ενδείξεις ότι η φωτιά μπορεί να προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι και είναι κάτι το οποίο διερευνά η Πυροσβεστική διότι εάν δείτε πώς εξελίσσονταν οι φωτιές ήταν σαν κάποιος να περπατούσε και να τις έβαζε από τον κεντρικό Έβρο προς την Αλεξανδρούπολη».

«Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό το έκτροπο, που περιγράψατε, με την αυτοδικία την οποία προφανώς όλοι καταδικάζουμε, παρόλο που και εγώ, ομολογώ, ότι συμμερίζομαι την αγωνία και την ανησυχία των πολιτών μας στον Έβρο, οι οποίοι υπέστησαν πολλά και βρίσκονται σε μια ψυχική αναταραχή» προσέθεσε ο υπουργός.

Συγκλονισμένος δήλωσε για τον θάνατο των 18 μεταναστών που απανθρακώθηκαν στο δάσος της Δαδιάς.

«Συναντήθηκε εκεί στο δάσος η μεταναστευτική κρίση και η κλιματική αλλαγή. Αυτό το πράγμα που αλλάζει το περιβάλλον και έχουμε αυτές τις, όλο και περισσότερες σε σχέση με το παρελθόν, πύρινες λαίλαπες από τη μια και από την άλλη το πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης, η δικιά μας η θέση είναι ότι αυτή πρέπει να την πατάξουμε» δήλωσε ο υπουργός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις