Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Καιρός: Διυπουργική σύσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια για την επερχόμενη κακοκαιρία που έχει «στόχο» και τη Θεσσαλία

Καιρός: Διυπουργική σύσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια για την επερχόμενη κακοκαιρία που έχει «στόχο» και τη Θεσσαλία

Συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες για την επικείμενη κακοκαιρία. Διυπουργική σύσκεψη έχει συγκληθεί υπό τον Βασίλη Κικίλια. Μεταξύ άλλων, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν και τη δυτική Θεσσαλία, όπου η κατάσταση είναι ήδη επιβαρυμένη.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για την επερχόμενη κακοκαιρία που έχει στο στόχαστρό της και τη Θεσσαλία, κινητοποίησαν την κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό συνέρχεται στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια διυπουργική σύσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Ανάμεσα στις περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, που ακόμη δεν έχει «συνέλθει» από τις πρωτοφανείς πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel.

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό τον κ. Κικίλια θα μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης και Γιάννης Μπρατάκος, καθώς και τα Υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υγείας, Τουρισμού, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Επιπλέον θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΓΕΕΘΑ, των Περιφερειών της χώρας, της ΚΕΔΕ, του ΔΕΔΔΗΕ, της ΕΜΥ, μετεωρολόγοι, καθώς και εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Νωρίτερα την Παρασκευή, το Υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει την έναρξη της λειτουργίας τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, των σχολείων της Περιφέρειας Θεσσαλίας που παρέμεναν κλειστά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις