Πολιτική

Κακλαμάνης για ομόφυλα ζευγάρια: «Όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται»

«Όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Νικήτας Κακλαμάνης στους βουλευτές της ΝΔ για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μιλώντας στο Open, ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ότι «εγώ δεν είμαι υπέρ της αποχής του βουλευτή. Ο βουλευτής πρέπει να έχει το θάρρος, πολύ δε περισσότερο όταν αρχηγός του κόμματος δεν θέτει ζήτημα πειθαρχίας».

«Θεωρώ αυτονόητο ότι το σύνολο των μελών της κυβέρνησης ή ψηφίζει ή όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

 

«Εγώ από το 1990 που είμαι στη Βουλή, ουδέποτε απείχα από ψηφοφορία. Επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά αρνήθηκα να ψηφίσω τον νόμο για την εργαλειοθήκη του ΟΣΑ και τον ΕΝΦΙΑ και διεγράφην από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν επέλεξα ούτε την αποχή ούτε το λευκό ούτε τίποτα», πρόσθεσε.

«Όταν ένας υπουργός διαφωνεί με τον πρωθυπουργό που τον διόρισε, δεν παραιτείται ο πρωθυπουργός. Δεν θυμάμαι ποτέ στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας να συμβαίνει αυτό», συμπλήρωσε ο κ. Κακλαμάνης. 

«Είχα πει την άποψή μου επί της ουσίας στον κ. Πατέλη από τον περασμένο Οκτώβριο, η οποία συμπίπτει με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Εφόσον αυτά τα δω αποτυπωμένα στο χαρτί, θα υπερψηφίσω το νομοσχέδιο», δήλωσε ο ίδιος. 

Και συνέχισε: «Επί της ουσίας είπα ότι αυτό το νομοσχέδιο ή θα ψηφιστεί έως τις 15 Νοεμβρίου ή να πάει μετά τις ευρωεκλογές. Ο λόγος είναι προφανής. Εγώ στην παράταξή μου είμαι οργανωμένος – πριν δημιουργηθεί η ΝΔ – από τη νεολαία το 1964, με τότε πρόεδρο τον αείμνηστο Μιλτιάδη Έβερτ.

Δικαίως ή αδίκως, στη λαϊκή μας βάση υπάρχει ένας προβληματισμός ή ακόμα και άρνηση σχετικά με την επικείμενη ρύθμιση», είπε. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για τον νέο Πάπα Λέοντα 14ο: «Η ηγεσία σας έρχεται σε μία εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις»
Στο μήνυμά του για τον 267ο Ποντίφικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, παράλληλα, την ανάγκη για ενότητα, συμπόνια και διάλογο μεταξύ λαών και θρησκειών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όχι μόνο για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά για να ξεπεράσουμε και πολλές ευρωπαϊκές χώρες
«Η τεχνολογία και ειδικά η AI είναι επίσης μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 24
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 4
Στέφανος Κασσελάκης: Ένοχος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – 30 μήνες φυλακή με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι «δεν είχε δόλο» - Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης
Eurokinissi 57