Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Καλογρίτσας: «Πολάκη μη φωνάζεις – Είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου» – Ένταση στην Προανακριτική

Καλογρίτσας
Φωτογραφία αρχείου: Intime

«Εγώ δάνειζα… αλλά δεν μου επιστράφηκε τίποτα…» φέρεται να κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας απαντώντας σε ερωτήσεις του εισηγητή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, στην Προανακριτική για τον Νίκο Παππά, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 19.05.2021 και αποφασίσθηκε να συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Για την έκδοση της εφημερίδας Documento, ο μάρτυρας φέρεται να είπε πως «εμένα μου είπαν να βοηθήσω λόγω της εμπειρίας με την εφημερίδα “Πρώτη”. Φθάσαμε σε ένα σχέδιο εφημερίδας. Μου είπαν «σύντροφε βάλε χρήματα και θα τα πάρεις». Επίσης, ανέφερε ότι μου λέγανε χρειάζεται το Κόκκινο δέκα χιλιάρικα. Έχεις; «Πάρε τα» έλεγα. Άλλο η εφημερίδα άλλο το Κανάλι. Ο κύριος Παππάς δεν ήταν μόνος. Ήταν μια ομάδα έξυπνων ανθρώπων. Συναποφάσισαν και κατέληγαν να μου το ανακοίνωνε ο Νίκος Παππάς».

Ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας σχετικά με την συμμετοχή του στο Κανάλι κατέθεσε πως «όταν με φώναξε ο Παππάς με τα αλλά παιδιά μου είπαν «δεν θα βάλεις χρήματα». Τα δικά μου χρήματα ήταν κατασχεμένα. Κάποια στιγμή ο νόμος του Παππά (Ν.4339) έλεγε πως μπορούσες να συμμετέχεις στο διαγωνισμό αν είχες εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 8 εκατ. ευρώ, να μην είσαι εργολάβος και με καθαρή φορολογική ενημερότητα. Η οικογένεια μου δεν είχε φορολογική ενημερότητα».

Click4more: Καλογρίτσας: Με «χαρτοπόλεμο» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται η διαδικασία στην Προανακριτική

Σχετικά με τα 8 εκατ. ευρώ του υιού του και πώς αυτά βρέθηκαν, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να κατέθεσε πως «εμείς δεν είχαμε χρήματα. Μας τα είχε μπλοκάρει η εφορία εμένα και της οικογένειάς μου. Όλοι μας δεν είχαμε φορολογική ενημερότητα. Όταν βγήκε ο Νόμος εμείς είπαμε πως δεν έχουμε φορολογική ενημερότητα. Τότε αυτοί κι εγώ μαζί αποφασίσαμε να μπει ο γιος μου γιατί αυτός όφειλε τα λιγότερα. Τότε έπρεπε να βρεθούν τα 8 εκατ. ευρώ για να συμμετέχει. Ο γιος μου πούλησε τις μετοχές του στις διάφορες εταιρείες μας στη μάνα του και στις αδελφές του. Αυτές πήραν δάνεια με εγγύηση όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία που δεν είχαν μπλοκαριστεί. Οι εγγυήσεις ήταν πολύ περισσότερες από 8 εκατ. ευρώ. Εδώ έχω και την εγγυητική του γιου μου. Λέει πως δόθηκε για μετοχικό κεφάλαιο στην προς σύσταση εταιρεία «καταβληθεισόμενο κεφάλαιο». Ο γιος μου έβαλε τα λεφτά στην υπό σύσταση εταιρεία για το Κανάλι».

Στην ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής Σταύρου Κελέτση «άρα αφού αυτά ήταν τα 8 εκατ. ευρώ, πώς οι μετοχές ήταν του Νίκου Παππά», ο κ. Χρ. Καλογρίτσας απάντησε πως «όταν δείτε το σημειωματάριό μου και τον κωδικό Α2 που είναι ένας με όνομα κι επώνυμο που άρχιζε από Α θα σας πω».

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την κατάθεση του μάρτυρα παρατηρούσαν ότι με δεδομένο ότι όπως ανέφερε βρήκε και πλήρωσε την εφορία του γιου του, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει φορολογική ενημερότητα και βρέθηκε να έχει και 8 εκατ. ευρώ για να λάβει εγγυητική επιστολή από την Τράπεζα Αττικής, αυτό σημαίνει ότι “ο άνθρωπος που πρώτα δήλωσε ότι έβαλε μόνο το όνομά του, σήμερα παραδέχθηκε ότι έβαλε 14,5 εκατ. ευρώ. Άρα, αντί για «μπροστινός» του Παππά, όπως ισχυρίζονταν, ήταν τελικά «μπροστινός» του γιου του, Βλαδίμηρου Καλογρίτσα”.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμαναν ακόμα πως “όταν ο ψευδομάρτυρας κατάλαβε ότι άρχισε να αποκαλύπτεται μέσα από τις αντιφάσεις του, τον… έπιασε η συνηθισμένη αδιαθεσία του και δήλωσε «ψυχικά αδύναμος» να συνεχίσει την κατάθεσή του” και πρόσθεταν πως “ο κ. Καλογρίτσας συνεχίζει να προσφέρει άφθονο γέλιο με την κατάθεσή του στην Προανακριτική”​​.

Click4more: Καλογρίτσας: Ο Παππάς, η Βουλγάρα καφετζού, ο Στάλιν και το νέο sms – Όλοι οι διάλογοι

Πηγές της ΝΔ, σχολιάζοντας το πώς πλήρωσε την εφορία ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας, ανέφεραν ότι κατέθεσε πως «για να πάρουμε φορολογική ενημερότητα προσφύγαμε στα δικαστήρια. Εμένα και τη γυναίκα μου μας έκοψαν και την έξοδο στο εξωτερικό. Τελικά τελείωσαν τα δικαστήρια και όλοι αθωωθήκαμε και πληρώσαμε καμία 50αριά χιλιάρικα και η γυναίκα μου 1,8 εκατ. ευρώ που έγινε αναίρεση. Κι ο γιος μου θα μπορούσε όμως, εμείς πληρώσαμε 6,5 εκατ. ευρώ επειδή μια παρέα ήθελε Κανάλι”.

Και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε «μου τα χρωστάτε αυτά κι άλλα. Πολάκη μη φωνάζεις. Είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά. Είσαι βουλευτής λοιπόν με τα λεφτά μου».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις