Πολιτική

Καμμένος: Δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας με τον Τσίπρα!

Ανοιχτό άφησε ο Πάνος Καμμένος το ενδεχόμενο να... συνεργαστεί ξανά με τον Αλέξη Τσίπρα, εάν αυτό απαιτείται για τη συγκρότηση κυβέρνησης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πάνος Καμμένος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Ακραία Φαινόμενα” στον ΣΚΑΪ, όπου ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το αν θα συνεργαζόταν ξανά με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που μπει στην Βουλή, και διαμορφωθεί ξανά μια κατάσταση όπως αυτή το 2015.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας επί της ουσίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, λέγοντας πως “χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας, καθώς είναι και μια καλή περίοδος αφού η Τουρκία καταρρέει. Θα πρέπει όμως να υπάρξει ενιαία γραμμή στα εθνικά θέματα”.

“Η απάτη του Κοτζιά δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό δημόσιο”

Αναφερόμενος για μια ακόμα φορά στην κόντρα του με τον Νίκο Κοτζιά, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. “Τα στοιχεία που προκύπτουν πλέον και από τις απαντήσεις τις κοινοβουλευτικές που στέλνει ο κ. Κατρούγκαλος. Εδώ μιλάμε για μία απάτη που δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό δημόσιο. Την απάτη την έκανε ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Κοτζιάς έστησε τον διαγωνισμό αυτό. Ο διαγωνισμός στην προκήρυξη του στο φυλλάδιο στην ΕΕ είναι διαφορετικός από αυτόν που υπάρχει στην εφαρμογή της σύμβασης”.

Αναλυτικά τα όσα είπε

Eκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός «θα προσπαθήσει να έχει μια πλειοψηφία που θα κρατήσει μέχρι τον Οκτώβριο διότι πιστεύει ότι τότε θα έχουν φανεί τα αποτελέσματα της εξόδου της χώρας από την εποχή των μνημονίων», ενώ θεωρεί ότι κύριο ρόλο θα παίξουν τα ενεργειακά.

Όπως εξήγησε οι ενεργειακές συμφωνίες με την Exxon Mobil και την Total, και η αρχή εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου με τα συμβόλαια που υπάρχουν, έχουν αποτελέσματα που αφορούν στην ασφάλεια και την γεωπολιτική θέση της χώρας, καθώς η Ελλάδα είναι πλέον ο κύριος στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο με ισχυρές συμφωνίες και με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ταυτόχρονα, «αν τα κοιτάσματα είναι αυτά τα οποία φαίνονται, μόνο για την νότιο Κρήτη μιλάμε για 350 δισεκατομμύρια δολλάρια» πρόσθεσε, σημειώνοντας «αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν τα πράγματα στην οικονομία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του υποστήριξε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1986 συνήψε την πρώτη συμφωνία για ενεργειακά, και μάλιστα στην Επανωμή υπάρχουν δύο «ταπωμένες» γεωτρήσεις φυσικού αερίου οι οποίες, λόγω των γεγονότων του 1987 έκλεισαν και ο ίδιος ζήτησε ως υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας με επιστολή του στον κ. Σταθάκη να αντικατασταθούν οι σωληνώσεις των γεωτρήσεων διότι είναι επικίνδυνες λόγω διάβρωσης να προκαλέσουν έκρηξη. Ο κ. Καμμένος είχε προτείνει η περιοχή να περιέλθει στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και να αναλάβει την σχετική συντήρηση των εγκαταστάσεων η ΜΟΜΑ. Όπως είπε, ο κ. Σταθάκης δεν απάντησε στην επιστολή αυτή.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι σε αντίθεση με το 1987, η χώρα λόγω των ισχυρών συμμαχιών της «δεν έχει να φοβηθεί καμία Τουρκία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εκπομπή στο YouTube από υποστηρικτές της Μαρίας Καρυστιανού ενόψει ανακοινώσεων για το νέο κόμμα: «500.000 Άνθρωποι Ετοιμάζουν Κάτι Μεγάλο»
Το βίντεο ξεκίνησε με το σύμβολο του περιστεριού με την ελιά, το οποίο είχε εμφανιστεί και στην πρώτη αφίσα προαναγγελίας της πολιτικής πρωτοβουλίας
Μαρία Καρυστιανού
Συνταγματική Αναθεώρηση: Τα 30 προτεινόμενα άρθρα για τροποποίηση – Τι αλλάζει για άρθρο 16, φόρους και νομιμότητα
Στο κείμενο, που δόθηκε πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνεται ότι η ανταπόκριση των βουλευτών για την αναθεώρηση του Συντάγματος «ξεπέρασε κάθε προσδοκία»
Συνταγματική Αναθεώρηση 5
Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Όλοι οι βουλευτές μας θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών εφόσον το επιθυμούν, είμαστε μια γροθιά
«Για να κερδίσουμε τρίτες συνεχόμενες εκλογές θα πρέπει να την ιδρώσουμε τη φανέλα και θα την ιδρώσουμε όλοι μαζί»
O Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
48
Γιάνης Βαρουφάκης: Έκανα 3ωρη εικονική διαπραγμάτευση με τον Γερμανό πρέσβη, είχε νοοτροπία κατακτητή – Ο Τσίπρας χαριεντιζόταν με τον ανόητο Ντάισελμπλουμ
Δεν συγχωρεί, όπως είπε, τον Αλέξη Τσίπρα επειδή χαριεντίζονταν στο Μαξίμου με τον Ντάισελμπλουμ μετά το μνημόνιο
Ο Γιάνης Βαρουφάκης
14
Σε τροχιά εκλογών το ΠΑΣΟΚ: Πώς «κάηκε» η επιστροφή της Τζάκρη – Η τετραήμερη εργασία και η διεύρυνση
Με ιδιαίτερα θερμά λόγια υποδέχθηκαν όλοι στην συνεδρίαση την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τετραήμερη εργασία, η οποία πάντως, εξηγήθηκε ότι αφορά σε επιχειρήσεις άνω των είκοσι εργαζομένων
O Νίκος Ανδρουλάκης 8
Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ: Οι «ανησυχούντες» ομιλητές, η «κόκκινη γραμμή» του Μαξίμου και η Συνταγματική Αναθεώρηση
Το ενδιαφέρον στρέφεται και στην τοποθέτηση του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι ισορροπητική και θα εκφράζει και τους βουλευτές και το Μέγαρο Μαξίμου
Κοινοβουλευτική της Νέας Δημοκρατίας