Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καμμένος για τα F16: “Αυτό είναι το κόστος”!

F16
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Απάντηση για τα όσα είπαν Αλέξης Τσίπρας και Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την αναβάθμιση των ελληνικών F16 δίνει ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε δύο φορές στο ζήτημα της αναβάθμισης των ελληνικών αεροσκαφών F16 και οι πρώτες… αντιδράσεις ξεκίνησαν. Τι απαντά ο Καμμένος.

Η αναφορά του Τραμπ στα F16

“Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια. Αλλά κάνει σπουδαίο έργο για να επιστρέψει. Και σίγουρα θα επιστρέψει. Και εμείς συνεργαζόμαστε σε πολλούς και διάφορους τομείς. Όπως είναι η αναβάθμιση των στόλων και συγκεκριμένα των αεροπλάνων F-16, ενός εξαιρετικού αεροσκάφους, όπου και θα υπάρξει μεγάλη αναβάθμιση”.

Η αναφορά αυτή έγινε κατά την διάρκεια της πρώτης συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα. Δηλαδή στις σύντομες δηλώσεις των δύο ηγετών στο Οβάλ Γραφείο.

Έγινε όμως και δεύτερη. Κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων στον “κήπο των ρόδων” του Λευκού Οίκου. Εκεί, ο αμερικανός πρόεδρος είπε: “Έχω επίσης ενημερωθεί ότι υπάρχει μια συμφωνία για την αναβάθμιση των ελληνικών F16. Kαι αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και τις σχέσεις μας.

Οι Aμερικανοί στέκονται δίπλα στους Έλληνες καθώς ανακάμπτουν από την οικονομική κρίση που χτύπησε τη χώρα τους. Ενθάρρυνα τον κύριο πρωθυπουργό να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και επιβεβαίωσα τη στήριξη μας για αξιόπιστη ανακούφιση από το χρέος”.

Τι λέει ο Καμμένος

Καμμένος

Το…κόστος αυτής της ανανέωσης των ελληνικών F16 έγινε γρήγορα θέμα συζήτησης σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και στα social media. Έτσι, ο Πάνος Καμμένος έδωσε την απάντησή του μέσω Twitter.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας έγραψε στο μήνυμά του: “Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1δις € τα υπόλοιπα ποσά αφορούν προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά“.

Δείτε την ανάρτησή του

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις