Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Καμμένος: Με έχει στενοχωρήσει ο Τσίπρας – Δεν θα βγω κουτσομπολίστικα να τον χτυπήσω

Καμμένος: Με έχει στενοχωρήσει ο Τσίπρας – Δεν θα βγω κουτσομπολίστικα να τον χτυπήσω

Επίθεση φιλίας στον Αλέξη Τσίπρα έκανε σήμερα σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Πάνος Καμμένος επιρρίπτοντας ευθύνες για όσα έγιναν στους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού αλλά και στον Πάνο Σκουρλέτη. Ο Πάνος Καμμένος στην σημερινή του εμφάνιση ήταν πολύ ήπιος στους χαρακτηρισμούς του και απέφυγε να πυροδοτήσει περαιτέρω την κατάσταση παρά το γεγονός ότι δυο βουλευτές του τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης γεγονός που σημαίνει ότι μένει χωρίς Κ.Ο.

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στο OPEN για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν θα εκβίαζα ποτέ τον Αλέξη Τσίπρα. Με έχει στενοχωρήσει πολύ. Είχαμε και στενή φιλική σχέση. Δεν θα βγω κουτσομπολίστικα να χτυπήσω τον πρώην εταίρο μου. Ο Τσίπρας είναι χαρισματικός και μπορεί να κάνει πολλά».

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφερόμενος στο θέμα της επιβίωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ είπε: «Εδώ γίνεται ένας παραλογισμός. Οι πολίτες έχουν χάσει το μέτρημα. Το θέμα προέκυψε το βράδυ της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ένας συνάδελφός σας μου είπε “πρόσεχε, με έπιασε ο Βούτσης και θα επικαλεστεί το άρθρο 15 για να σου πάρουν όχι μόνο τους βουλευτές αλλά και την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εγώ έθεσα το θέμα στην Ολομέλεια γιατί εκεί πρέπει να λύνονται τα ζητήματα. Ο πρωθυπουργός έδειξε ότι δεν το γνωρίζει και ότι εξεπλάγη».

Εδώ και πάλι ο κ. Καμμένος διαχώρισε τον κ. Τσίπρα από τους συνεργάτες του λέγοντας: «Η ομάδα του Μαξίμου που από καιρό απεργάζεται την διάλυση των ΑΝΕΛ». Είπε ότι το σχέδιο της “ομάδας του Μαξίμου”, στηριζόταν από τους Π. Σκουρλέτη, Ν. Φίλη, Ν. Κοτζιά “και όσους είχα συγκρουστεί κατά καιρούς” και από την “ομάδα των γερόντων” στην οποία ο κ. Καμμένος ενέταξε τους Α. Φλαμπουράρη και Θ. Καρτερό. Τόνισε ότι “αν, καθαρά, έντιμα και δημοκρατικά μου ζητούσαν την λήξη της συνεργασίας, θα το έκανα” και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ άρχισε διότι δεν προέκυψε η δημιουργία κεντροαριστερής πλειοψηφίας. Και εκεί “αρχίζει η ανέντιμη προσπάθεια προσέγγισης στελεχών των ΑΝΕΛ”, τόνισε.

Ο κ. Καμμένος μίλησε για ανέντιμη προσπάθεια προσέγγισης στελεχών των ΑΝΕΛ. «Δεν κακίζω τα στελέχη που έγιναν υπουργοί αλλά την χρεώνω στον Αλέξη Τσίπρα. Εγώ φέρθηκα έντιμα και καθαρά. Είχαμε συμφωνήσει με τον Τσίπρα να αφήσει τις Πρέσπες για μετά τις εκλογές», είπε.

Για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο είπε: «Εγώ τον Παπαχριστόπουλο τον πίεσα να μείνει. Εγώ περιμένω να παραιτηθεί. Είναι στο χέρι του Κουίκ και του Τσίπρα αν θέλουν να κλέψουν την έδρα. Ο κ. Κουίκ είτε θα παραμείνει ως βουλευτής των ΑΝΕΛ με τις θέσεις μας, είτε θα παραιτηθεί και θα δώσει την έδρα στην κα Σκλαβενίτη».

Ο Πάνος Καμμένος είπε ακόμα ότι μίλησε το βράδυ της Δευτέρας με τον Κώστα Ζουράρι και του είπε ότι του ζητήθηκε να κάνει μια επιστολή και να λέει ότι αυτά που έχει συμφωνήσει θα τα ψηφίσει. «Αυτή η λογική των επιστολών είναι πρωτόγνωρη. Μου δημιουργεί την αίσθηση ανασφάλειας από το πλευρό του Μαξίμου. Το Σύνταγμα προσβάλλεται από τις κινήσεις των τελευταίων ημερών», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Σε άλλο σημείο και αναφερόμενος στις προσχωρήσεις βουλευτών ο κ. Καμμένος αναρωτήθηκε: «Είναι άνοιγμα κεντροαριστερό η φίλη μου η κα Παπακώστα την οποία έβαλα εγώ στην κυβέρνηση; Είναι η κα Κουντουρά; Είναι ο total electric Κόκκαλης, άνοιγμα κεντροαριστερό; Εγώ τους έκανα υπουργούς και σε ότι τομέα ευθύνης πήραμε οι ΑΝΕΛ δείξαμε κυβερνησιμότητα. Με στενοχώρησαν οι συνεργάτες μου που άλλαξαν στάση».

Έκανε εκ νέου λόγο για “ποινικές ευθύνες του Ν. Κοτζιά”, προσθέτοντας ότι “και ο πρωθυπουργός -που απομάκρυνε τον κ. Κοτζιά- γνώριζε την εμπλοκή του υπουργείου Εξωτερικών με τις εταιρείες του Σόρος για τις βίζες, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με υποθέσεις όπως της Λιβύης, αλλά και τις πολύ σοβαρές διαφωνίες σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών που χειριζόταν ο Ν. Κοτζιάς κατά παράβαση της συμφωνίας που είχα με τον πρωθυπουργό”. Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός του διευκρίνισε το εξής: “Δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες γιατί έχει πάρει αποφάσεις, -όπως του είπε (σ.σ.: του πρωθυπουργού ο Ν. Κοτζιάς) και δεν είναι έτσι- του Συμβουλίου της Επικρατείας”. Σημείωσε δε ότι “από εκεί και πέρα το θέμα υπάρχει σε σχέση με το ηθικό μέρος της υπόθεσης”. Επανέλαβε ότι “παρακαλώ να πάμε στα δικαστήρια, περιμένω να με καλέσει η Εισαγγελέας Διαφθοράς να παραδώσω τα στοιχεία που έχω”.

Δείτε όσα είπε ο Πάνος Καμμένος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις