Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καμμένος: Θα μείνουμε στην Κυβέρνηση μέχρι το τέλος

Καμμένος: Θα μείνουμε στην Κυβέρνηση μέχρι το τέλος
Φωτογραφία Eurokinissi

– Ξεκάθαρο μήνυμα μετά την κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για το Σκοπιανό, στα γραφεία του κόμματος, το μεσημέρι της Δευτέρας (29.01.2018)
– “Εμπιστευόμαστε τον κ. Κοτζιά στη διαπραγμάτευση”
– Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνεδρίαση

Ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Πάνος Καμμένος, μετά την κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για το Σκοπιανό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “κάναμε μια έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και θα την υπηρετήσουμε μέχρι το πέρας της εντολής που έχουμε”.

Όπως σημείωσε «κρατούμε τη θέση μας να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία ή παράγωγό της. Οι ΑΝΕΛ κρατούν ως θέση την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών το 1992».

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά:”Εμπιστευόμαστε τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευθεί, επιθυμούμε λύση, αλλά με τον απαράβατο όρο που εμείς θέτουμε”.
Και σημείωσε την εκτίμησή του ότι οι διαπραγματεύσεις με την γειτονική χώρα θα διαρκέσουν καιρό ενώ υποστήριξε ότι πέραν της ονομασίας απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η αλλαγή συντάγματος αναφορικά με τα αλυτρωτικά.

Φωτογραφία Eurokinissi

Σχετικά με την συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ο κ. Καμμένος προσέθεσε ότι οι ΑΝΕΛ έκαναν μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό την οποία κα θα υπηρετήσουν μέχρι τέλους. Επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι δεν έχει θέση, αντίθετα με τους ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα που έχουν ξεκάθαρη θέση. «Εκείνοι πρέπει να ξεκαθαρίσουν εάν η θέση του είναι της κ. Μπακογιάννη ή του Κώστα Καραμανλή ή οι θέσεις που εκφράζει σήμερα δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Θεωρούμε ότι σε σύντονο χρονικό διάστημα ο κόσμος θα αντιληφθεί τη σημασία αυτής της συνεργασίας», πρόσθεσε και απάντησε στη ΝΔ αφήνοντας αιχμές: «Σε εκείνους που κάνουν σενάρια αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η δική μας θέση είναι καθαρή. Εκείνοι είναι που πρέπει να αποφασίσουν με ποια πολιτική είναι. Με τις θέσεις του Βουκουρεστίου, τη θέση του κ. Καραμανλή ή τη θέση που εκφράζει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης; Ας λύσουν αυτοί τα προβλήματά τους και ας παρακολουθήσουν το κυβερνητικό έργο».

Επιπλέον, υποστήριξε την άποψη ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν θα έχουν λυθεί οι προϋποθέσεις που βάζει η ελληνική πλευρά και προέτρεψε την ΠΓΔΜ να κάνει ότι η Μ. Βρετανία όταν εντάχθηκε στην ΕΟΚ όπου άλλαξε το όνομά της σε Ηνωμένο Βασίλειο εάν επιθυμούν ένταξη στην ευρωατλαντική συμμαχία.

Τέλος ερωτηθείς για τα συλλαλητήρια δήλωσε ότι δεν οργανώνονται από κόμματα, αλλά από πολίτες και ότι βοηθούν τις διαπραγματεύσεις. Σημείωσε ότι τα μέλη των ΑΝΕΛ θα συμμετάσχουν ως ανεξάρτητοι πολίτες, ότι ο ίδιος την Κυριακή θα λείπει στο εξωτερικό, όμως θα δώσει το “παρών” η οικογένειά του.

Πάνος Καμμένος για παραίτηση: Δεν υπάρχει είδηση

Όταν το μεσημέρι της Δευτέρας έφτασε ο Πάνος Καμμένος στα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, φυσικά το πρώτο που τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι ήταν για τα σενάρια παραίτησης. Ο υπουργός Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά ότι θα παραιτηθεί από υπουργός, αν στη Βουλή φτάσει πρόταση για σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει και τον όρο «Μακεδονία».

«Δεν υπάρχει τέτοια είδηση» δήλωσε χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Καμμένος «θα αποχωρήσει από μέλος της κυβέρνησης, εφόσον στη Βουλή έρθει προς ψήφιση πρόταση «για σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει και τον όρο «Μακεδονία» ως γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό ακόμα και στη σλάβικη γραφή».

Πυρά προς… Δημήτρη Καμμένο από τον Παπαχριστόπουλο

Ο Δημήτρης Καμμένος ήταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ που για άλλη μια μέρα ενεπλάκη σε δημόσιο… καυγά με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το Σκοπιανό. Μετά την «απάντηση» στον Πάνο Σκουρλέτη, τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Σάκη Παπαδόπουλο, που είχαν ως αποτέλεσμα ακόμη και την παρέμβαση κύκλων της κυβέρνησης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τσακώθηκε… δημόσια με τον Μάκη Μπαλαούρα!

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ούτε λίγο ούτε πολύ «άδειασε» τον Δημήτρη Καμμένο για τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν ανέφερε το όνομα του κ. Καμμένου, αλλά θεωρείται πως η φράση του πως εκείνος έχει πολύ καλές σχέσεις με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται απάντηση στον Δ. Καμμένο.

«Δεν έχω καμία κόντρα με κανένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω πολύ καλές σχέσεις και εγώ και ο πρόεδρος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχριστόπουλος. Πρόσθεσε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ «μας ενώνουν ακόμα η μάχη κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της μιντιακής δικτατορίας και ενός πολιτικού συστήματος που μας έφερε ως εδώ».

Όσον αφορά το θέμα με την πΓΔΜ, είπε ότι προτιμά να αφήνει την διαπραγμάτευση σε αυτούς που έχουν περισσότερη γνώση.

Και διεμήνυσε πως «δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο δισεκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις