Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καταδίκη των κομμάτων για τις απειλές εναντίον Κοτζιά

Καταδίκη των κομμάτων για τις απειλές εναντίον Κοτζιά

Την καταδίκη τους στις απειλητικές επιστολές επιστολές εναντίον του Νίκου Κοτζιά εκφράζουν κόμματα και πολιτικοί με ανακοινώσεις τους.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος αναφέρει πως καταδικάζει την «απειλητική ενέργεια σε βάρος του Υπουργού Εξωτερικών και της οικογένειάς του. Το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση είναι ένα. Ο Ελληνικός λαός δε θα διχαστεί για κανένα λόγο για χάρη ακραίων απειλητικών παρεμβάσεων που πρωταρχικό σκοπό έχουν να δυναμιτίσουν το κλίμα της ειρηνικής διαδήλωσης. Απειλές σαν και αυτές δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατική κοινωνία»

Στο ίδιο μήκος κύματος, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου σημείωσε πως «οι απειλητικές επιστολές τρομοκρατικού χαρακτήρα εναντίον υπουργών και πολιτικών προσώπων καθώς και η επίκληση της βίας, ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσήμου ή προσχημάτων, συνιστούν σαφέστατα απεχθείς και άθλιες ενέργειες, τις οποίες οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.Ενέργειες και συμπεριφορές τέτοιου είδους στρέφονται ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας, την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά, αναφέρει πως «οι άνανδρες και απειλητικές ενέργειες δεν πτοούν τον Ν. Κοτζιά» και προσθέτει τέτοιες άνανδρες και απειλητικές ενέργειες, σε μία περίοδο που ο Νίκος Κοτζιάς δίνει διπλωματική μάχη για τα εθνικά μας συμφέροντα, στοχεύουν στο να βλάψουν τη χώρα μας και να τορπιλίσουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή» και καταλήγει: «Ωστόσο, δεν πρόκειται να πτοήσουν τον υπουργό Εξωτερικών, ούτε να θέσουν σε κίνδυνο την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων».

ΝΔ: Σε αντίθεση με άλλους καταδικάζουμε τη βια απ’ όπου κι αν προέρχεται

Νωρίτερα και η ΝΔ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως ««Εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται. Και προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών. Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες».

ΚΚΕ: Ενέργεια που εξυπηρετεί το κλίμα τρομοκρατίας του λαού

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, καταδικάζει ως απαράδεκτη την αποστολή απειλητικής επιστολής προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, «ενέργεια η οποία ρίχνει λάδι στη φωτιά, γιατί μπορεί να αξιοποιηθεί για την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας του λαού».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις