Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κατερίνα Νοτοπούλου: Ο έντονος διάλογος με τον πρύτανη του ΑΠΘ στη ΔΕΘ λίγα μέτρα από τον Αλέξη Τσίπρα

Κατερίνα Νοτοπούλου: Ο έντονος διάλογος με τον πρύτανη του ΑΠΘ στη ΔΕΘ λίγα μέτρα από τον Αλέξη Τσίπρα

Η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο πρύτανης του ΑΠΘ άρχισαν να συζητούν με τους τόνους να ανεβαίνουν. Κάποια στιγμή πλησίασε και ένας φοιτητής, που βρισκόταν στη ΔΕΘ

Έναν έντονο διάλογο τόσο με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπουλου, αλλά και με έναν νεαρό φοιτητή, για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είχε το πρωί, ο πρυτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Ο κ. Παπαϊωάννου βρισκόταν στο περίπτερο Έρευνας και Καινοτομίας της 86ης ΔΕΘ. Εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη η βόλτα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στα περίπτερα της 86ης ΔΕΘ. Η Κατερίνα Νοτοπουλου συνομίλησε με τον Πρύτανη του ΑΠΘ και αναφερόμενη στα χθεσινά επεισόδια τόνισε πως η κατάσταση πληγώνει την εικόνα της πόλης, χαρακτηρίζοντας ντροπή την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο campus.

Του υπογράμμισε πως σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία μπορεί να απομακρυνθεί από το πανεπιστήμιο εφόσον ζητηθεί από τον Πρύτανη. Χαρακτήρισε το όλο ζήτημα πολιτικό και σημείωσε στον κ. Παπαϊωάννου πως ο ίδιος ως πρύτανης θα έπρεπε να είναι με την πλευρά των φοιτητών.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ, σημείωσε πως το ζήτημα δεν είναι πολιτικό αλλά επιχειρησιακό της Αστυνομιας και είπε στην Κατερίνα Νοτοπουλου πως εκείνη μιλάει πολιτικά ως βουλευτής και ο ίδιος ως πρύτανης πανεπιστημίου και πως εφαρμόζει τον νόμο.

Με αφορμή τον διάλογο αυτό παρενέβη και ένας φοιτητής ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με τα όσα συμβαίνουν στο ΑΠΘ και τον κ. Παπαϊωάννου να σημειώνει πως γίνεται εφαρμογή του νόμου. Δείτε τα βίντεο του thestival.gr και του voria.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις