Πολιτική

Κατερίνα Παπακώστα απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αναφέρθηκα στους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν αναφέρθηκα στους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό, αλλά στη δυνατότητα επιβολής προστίμου στο μέλλον και αφού προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση», απαντά η Κατερίνα Παπακώστα στον ΣΥΡΙΖΑ. Προηγήθηκε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της βουλευτού της ΝΔ.

Η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε το βράδυ της Τρίτης (25.01.2022) ότι «προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα σήμερα, πως ΜΜΕ των Τρικάλων απομόνωσε μία φράση μου διάρκειας δέκα δευτερολέπτων, από συνέντευξή μου συνολικής διάρκειας δεκαπέντε λεπτών, που παραχώρησα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣ, σχετικά με τη σφοδρή κακοκαιρία «ΕΛΠΙΣ» που έπληξε την Αττική το τελευταίο εικοσιτετράωρο και την προώθησε σε πλείστα ΜΜΕ».

«Από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησης μου μίλησα για διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα, όπου και αν αυτές ανήκουν, τόσο από πλευράς Πολιτείας, όσο και από πλευράς της διαχειρίστριας εταιρείας – ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ», συνέχισε η βουλευτής υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση «από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης της έχει αποδείξει πως και ξέρει και μπορεί, να αποδίδει τις σχετικές ευθύνες, όταν και όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο».

Και συνέχισε: «Στο πλαίσιο λοιπόν της γενικότερης απόδοσης ευθυνών αναφέρθηκα και στο ζήτημα της ατομικής ευθύνης, όχι με τιμωρητική διάθεση, αλλά στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας εκπαιδευτικής κουλτούρας και οδηγικής συμπεριφοράς όλων μας, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιας έκτασης και φύσης έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση δεν αναφέρθηκα στους εγκλωβισμένους οδηγούς, αλλά στη δυνατότητα επιβολής προστίμου στο μέλλον και αφού προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση, στις περιπτώσεις, όπου οδηγοί κινούνται με τα αυτοκίνητα τους χωρίς τη χρήση αλυσίδων, παρά τις σχετικές ενημερώσεις και ειδοποιήσεις της Πολιτείας, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους συμπολίτες τους, όπως ακριβώς συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα σύγχρονα κράτη του κόσμου».

Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι προς αποκατάσταση της αλήθειας δύναται, όποιος επιθυμεί, να παρακολουθήσει ολόκληρη τη συνέντευξή της.

Katerina Papakosta ND  Intime

ΣΥΡΙΖΑ κατά Κατερίνας Παπακώστα

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία νωρίτερα κατηγορείτο η βουλευτής της ότι πρότεινε να επιβληθούν πρόστιμα στους εγκλωβισμένους οδηγούς:

«Μετά τον εγκλωβισμό εκατοντάδων πολιτών στην Αττική Οδό η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – επέρριψε ευθύνες στους πολίτες που πήγαιναν στις δουλειές τους αφού η κυβέρνηση ούτε είχε προνοήσει για τηλε-εργασία, ούτε καν τους είχε προειδοποιήσει.

Η κα Παπακώστα ζήτησε «ορδές τροχονόμων» να επιβάλλουν πρόστιμα στους ακόμα και τώρα εγκλωβισμένους.

Μάλιστα παρουσίασε και σχετικό σχέδιο: «από σήμερα που τα αυτοκίνητα είναι εκεί παροπλισμένα να κάνουν ελέγχους (ενν. οι «ορδές»…), και όσοι δεν έχουν αλυσίδες πρόστιμο, ώστε στην επόμενη κακοκαιρία να το σκεφτούν διπλά και τριπλά και δεκαπλά».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αφροδίτη Νέστορα για την επίθεση στο γραφείο Πλεύρη: «Πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί απέναντι στη βία και την τρομοκρατία»
Η υποψήφια της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην επίθεση που στοίχισε τη ζωή στη μητέρα της, ζητώντας ομόθυμη καταδίκη της τρομοκρατίας - Τι είπε για το άρθρο 23 και τις εκλογές
Αφροδίτη Νέστορα
Θεώνη Κουφονικολάκου: Ερωτήματα προς κυβέρνηση και ΑΑΔΕ για «Χωριάτικο» και Pizza Fan
Απαντήσεις για τη διαχείριση καταγγελιών και την πιθανή εμπλοκή στελεχών της φορολογικής διοίκησης ζητεί η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) του Αλέξη Τσίπρα
Θεώνη Κουφονικολάκου
Γιώργος Φλωρίδης: «Δεν συνδέονται με τις εκλογές οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά» – «Θεαματικά τα αποτελέσματα του ελληνικού FBI»
«Θα έπρεπε να σταματήσει η Αστυνομία να παρεμβαίνει και να αφήσουμε την εγκληματικότητα να δρα ανενόχλητη;», διερωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Γιώργος Φλωρίδης
Κυρανάκης κατά Τσίπρα για «Χωριάτικο»: «Μιλά για εντιμότητα, αλλά έκρυβε υποθέσεις κάτω από το χαλί» – «Εμπλεκόμενος πρώην συνεργάτης του»
Τι είπε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας για τον Ρίζο Ρίζο, την απόσυρση του άρθρου 23 από το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και τις εκλογές του 2027
Το λογότυπο των φούρνων «Το Χωριάτικο»
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το προεκλογικό κυνήγι του «σταυρού» μπορεί να περιμένει, προτεραιότητα το κυνήγι του κυβερνητικού αποτελέσματος
«Η "Νομιμότητα Παντού" είναι αδιαπραγμάτευτη» τόνισε ο πρωθυπουργός για τις υποθέσεις φοροδιαφυγής και απάτης που έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
22