Πολιτική

Κάθετα αρνητική η Φώφη Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα: “Δεν συμφωνήσαμε σε τίποτα”

Περισσότερο διερευνητική παρά συγκεκριμένη ήταν η συζήτηση της Φώφης Γεννηματά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη συνάντησή τους το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία κράτησε μία ώρα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν συμφωνήσαμε σε τίποτα», είπε η κ. Γεννηματά κατά την έξοδό της από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνοντας: «Ο κ. Τσίπρας δεν ξεκαθάρισε τις απόψεις του, δεν παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση. Θα έλεγα ότι η συζήτησή μας ήταν περισσότερο διερευνητική. Εμείς έχουμε παρουσιάσει τις προτάσεις μας και για τη συνταγματική αναθεώρηση και για τον εκλογικό νόμο. Η συζήτηση για τα θέματα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεται ανοιχτά χαρτιά και ειλικρινείς προθέσεις».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι έχει εγκαίρως καταθέσει τις προτάσεις της για τη συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο και τόνισε: «Αν και όταν η κυβέρνηση παρουσιάσει δημόσια και επίσημα μια ολοκληρωμένη πρόταση, τότε θα τοποθετηθούμε. Τμηματικά, με δόσεις, εκλογικό νόμο εμείς δεν θα ψηφίσουμε».

Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να φύγει η συζήτηση από τα καθημερινά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας, προβλήματα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει».

Η γενική εντύπωση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ότι ο κ. Τσίπρας αναζητεί κοινά σημεία που μπορεί να ψηφιστούν από 200 βουλευτές. Η συζήτηση των δύο αρχηγών επικεντρώθηκε σε πέντε σημεία. Σχετικά με το μπόνους η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας δεν αποσαφήνισε αν θα καταργηθεί ή θα μειωθεί και πόσο. Όσο για το όριο του 3% φαίνεται να διατηρείται, ενώ για το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών ο κ. Τσίπρας φέρεται να το άφησε εν αμφιβόλω ενώ δεν είναι ξεκάθαρη η θέση για την ψήφο των αποδήμων

Το μόνο σημείο το οποίο διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων ήταν το ενδεχόμενο να υπάρξει ψήφος από τα 17. Όσο για τη συνταγματική αναθεώρηση η κ. Γεννηματά έμεινε με την εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί διάλογο με την κοινωνία μέχρι το τέλος του 2016 και από τις αρχές του 2017 να προχωρήσει η διαδικασία στη Βουλή.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύσκεψη στο Μαξίμου για μείωση των τιμών σε βασικά αγαθά – Η στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων στην ατζέντα της κυβέρνησης
Η σύσκεψη γίνεται λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας PosoKanei - Η κυβέρνηση «τρέχει» την υλοποίηση δεσμεύσεων και μεταρρυθμίσεων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ 5
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσίευσε βίντεο Βρετανίδας που μιλάει για το ΕΣΥ – «Στην παιδιατρική φροντίδα η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα»
Η εμπειρία μιας μητέρας με τον άρρωστο γιο της άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ταχύτητα εξυπηρέτησης στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Η Βρετανίδα που μίλησε για το ΕΣΥ 34
Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης: Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί – Το κόμμα κινείται στο φιλελεύθερο κέντρο
«Οι Δημοκράτες περνάνε σε μία νέα φάση, οριοθετώντας τον πολιτικό τους χώρο στο φιλελεύθερο κέντρο της εφαρμοσμένης πολιτικής με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του ανθρωπισμού»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 56