Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατώτατος μισθός: Ίσως και σήμερα οι ανακοινώσεις για την αύξηση από τον Μητσοτάκη

Κατώτατος μισθός: Ίσως και σήμερα οι ανακοινώσεις για την αύξηση από τον Μητσοτάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωστής Χατζηδάκης κρίνουν το κατά πόσο θα αυξηθεί και πότε θα ανακοινωθεί το ύψος του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1η Μαΐου. Δεν αποκλείονται ανακοινώσεις μέσα στην ημέρα από τον πρωθυπουργό.

Αναβρασμός επικρατεί για τον κατώτατο μισθό και το ύψος της αύξησής του, από την 1η Μαΐου. Με τις μέρες να μετρούν αντίστροφα, φαίνεται ότι τελειώνει και η άμμος στην κλεψύδρα για τις ανακοινώσεις. Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσιάζει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων για το πόσο μπορεί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός.

Όσον αφορά στα σενάρια που υπάρχουν για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, τα ποσοστά κυμαίνονται από 6% έως 8%, δηλαδή ο κατώτατος μισθός θα φτάσει από 703 έως 716 ευρώ. Δεν αποκλείεται πάντως, η κυβέρνηση να θελήσει να αιφνιδιάσει θετικά και να επιλέξει μεγαλύτερη αύξηση που ίσως ξεπεράσει τα 730 ευρώ. 

Η συνάντηση δεν είχε ανακοινωθεί αλλά έγινε γνωστή το πρωί της Τετάρτης (20.04.2022) από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, στον ΣΚΑΙ. 

«Είμαστε πολύ κοντά στις ανακοινώσεις. Εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για να είναι μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την επικείμενη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού.

 

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Τσικρίκα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις