Πολιτική

Κατρούγκαλος σε Τσαβούσογλου: Προτιμώ να με λες καρντάση – Ένταση για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Μπορεί στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνάντησή τους στην Αττάλεια τα πράγματα να ήταν… κόσμια, αλλά φαίνεται πως Γιώργος Κατρούγκαλος και Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχαν τις… εντάσεις τους.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος φρόντισε να απαντήσει στις προκλητικές δηλώσεις που έκανε την περασμένη Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σμύρνη, όταν μίλησε για “γκιαούρηδες”.

[read4more]

«Προτιμώ να με λες καρντάση παρά γκιαούρη» είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης στον Ελεύθερο Τύπο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή από τη Σμύρνη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει: «Σμύρνη εσύ, που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με το στρατό του σε απελευθέρωσε από τους εχθρούς. Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους», με τις δηλώσεις του να προκαλούν την ηχηρή απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο διάλογος για τους Τούρκους αξιωματικούς

Ένταση ανάμεσα στους δυο άνδρες φαίνεται ότι προκάλεσε και το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν από την Τουρκία με ελικόπτερο λίγες ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 και έχουν πάρει άσυλο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε στον Έλληνα ομόλογό του: «Γιώργο, δεν θα μου πεις εσύ ποιοι είναι οι πραξικοπηματίες». Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως «ξέρουμε όλοι μας πως είναι πραξικοπηματίες, έφυγαν την νύχτα του πραξικοπήματος και με ελικόπτερο ήρθαν στην Ελλάδα. Εσείς μας στείλατε το ελικόπτερο αλλά δεν μας στείλατε τους πραξικοπηματίες».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν το άφησε αναπάντητο και είπε: «υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων στην Ελλάδα. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα: Η Ελλάδα έχει καταφέρει να αντλήσει πόρους που ξεπερνούν τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ
«Η Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και είμαι πραγματικά περήφανος που ως Έλληνας επίτροπος βρίσκομαι στις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολο Τζιτζικώστα, στο Μαξίμου
Χαμός με Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον Διαμαντή Καραναστάση: «Είσαι ψευταράς και Χίτλερ», «σταμάτα ανάγωγη»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρπάχτηκε επίσης τόσο με τον Βασίλη Βιλιάρδο της Ελληνικής Λύσης όσο και με τον Γιώργο Λαμπρούλη του ΚΚΕ
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 40
Ο Νίκος Καρανίκας «στοχοποιεί» το περιβάλλον Τσίπρα – «Ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο αλλά δεν πήραν χαμπάρι ότι ο κόσμος άλλαξε»
Ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, κατηγορώντας συνεργάτες του για γεωπολιτικές αυταπάτες, αναχρονισμό και χρόνια ανεπάρκεια
Ο Νίκος Καρανίκας 9