Τρίτη, 18 Ιουν.
34oC Αθήνα

Κατρούγκαλος ο… ροκάς! Οι Red Hot Chili Peppers και το… pasokification! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μεσάνυχτα κόντευαν στη Βουλή και ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε να… ροκάρει. Με περίτεχνο τρόπο “έμπλεξε” τους Red Hot Cili Peppers, το διασημότερο -ίσως- τραγούδι τους και το… ΠΑΣΟΚ!

Μακριά από το “εκρηκτικό” πνεύμα των προλαλησάντων βουλευτών και υπουργών, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, απέδειξε πως έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες, με το ρολόι της Βουλής να κοντεύει να σημαδέψει την δωδεκάτη κι ενώ η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που φέρει την υπογραφή του πλησίαζε.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, λοιπόν, θέλησε να… πικάρει το ΠΑΣΟΚ και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα από τα διασημότερα, αν όχι το πλέον γνωστό, τραγούδι των Red Hot Chili Peppers!

Οι Red Hot Chili Pepeprs που… by the way (που θα έλεγαν κι οι ίδιοι) κυκλοφόρησαν προχθές ένα καινούριο τραγούδι από τον επερχόμενο νέο δίσκο τους!

Τι είπε, λοιπόν, ο υπουργός για το τραγούδι – ορόσημο των Pepeprs, Californication και πως εξήγησε τον όρο… pasokification;

Αναλυτικά: “Θα ξέρετε ενδεχομένως, ότι υπάρχει ήδη μία έκφραση και στην αργκό των Βρυξελλών και στα βιβλία της πολιτικής επιστήμης. Pasokification! Τι σημαίνει αυτή η έκφραση; Θυμόσαστε το αντίστοιχο τραγούδι των Red Hot Chili Peppers, Californication; Καμία σχέση! Pasokcification, πασοκοποίηση, σημαίνει τι παθαίνει ένας σοσιαλδημοκρατικό κόμμα όταν ταυτίζεται απολύτως με το νεοφιλελευθερισμό. Εξαερώνεται. Εξαερώνεται. Και αυτή τη στιγμή οι προοπτικές της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, όπως τις βλέπουμε στην Πορτογαλία, δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει ένας διαφορετικός προσανατολισμός της σοσιαλδημοκρατίας αυτής”.

Δείτε το βίντεο

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε