Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Καυγάς Μαξίμου – Γεννηματά για τις… διαρροές

Γεννηματά Μαξίμου

Ακόμη δεν πρόλαβαν να συναντηθούν ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά και τα… “έσπασαν”. Οι διαρροές μετά το τηλεφώνημα των δυο έφεραν τον δημόσιο τσακωμό!

Εν αρχή ην το τηλεφώνημα που έκανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μετά την ενημέρωση πως ο Αλέξης Τσίπρας θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς να τους ενημερώσει για το Σκοπιανό.

Όπως έγινε γνωστό, η επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κάνει κρυφή διπλωματία. Και του ζήτησε να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Φώφη, δεν κάνεις… καλές διαρροές!

Η πρώτη αντίδραση ήρθε, φυσικά, από το Μέγαρο Μαξίμου. Κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε λόγο για «ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων της με τον πρωθυπουργό». Και εγκάλεσε τη Φώφη Γεννηματά.

«Η κ. Γεννηματά πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη πολιτική δυσκολία για να προβαίνει σε ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων της με τον πρωθυπουργό, πριν ακόμα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου για ενημέρωση. Λίγο περισσότερη εθνική υπευθυνότητα σε τέτοια συγκυρία δεν θα έβλαπτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Ξέρουμε όλοι ποιος λέει ψέματα Αλέξη»

Σήκωσε το «γάντι» και ανταπάντησε η Χαριλάου Τρικούπη στα σχόλια κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου για το τι ειπώθηκε στην τηλέφωνική συνομιλία της Φώφης Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα. «Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα το ποιος λέει ψέματα σε αυτόν τον τόπο είναι πια γνωστό», αναφέρει η απάντηση των συνεργατών της κ. Γεννηματά.

Και το… τηλεφώνημα

Μόλις έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για το Σκοπιανό ήρθε και η τηλεφωνική επικοινωνία Γεννηματά – Τσίπρα.

Λίγο μετά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή, έγινε γνωστό πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα σχετικά με την διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά είπε στον πρωθυπουργό ότι οι ενέργειες του αποτελούν μυστική διπλωματία.

«Δεν έχεις εξασφαλίσει την συναίνεση του κυβερνητικού εταίρου των ΑΝΕΛ», φέρεται να του είπε. Και τον κάλεσε να σταματήσει την ρητορική διχασμού της κοινωνίας. Παράλληλα  του ζήτησε την σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ερωτηθείς για το εάν η κυρία Γεννηματά θα πάει αύριο (27.01.2018) στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινείται θεσμικά. Γι’ αυτό και αποδέχεται την πρόσκληση που της απηύθυνε ο κ. Τσίπρας για συνάντηση αύριο στις 12:30 το μεσημέρι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις