Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κι άλλη παραίτηση στο υπουργείο του Μουζάλα!

Κι άλλη παραίτηση στο υπουργείο του Μουζάλα!

Την είδηση αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Σύμφωνα με αυτή, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έμεινε χωρίς γραμματέα αφού ο μοναδικός που υπήρχε και ήταν γ.γ. υποδοχής, ο κ. Τάσος Σαλτερής παραιτήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι σε διάστημα 20 μηνών έχουν παραιτηθεί ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο γενικός γραμματέας Μετανάστευσης Βασίλης Παπαδόπουλος και τώρα ο κ. Σαλτερής.

Ο κ. Σαλτερής είχε ορκιστεί γενικός γραμματέας Υποδοχής, δηλαδή αρμόδιος για τη λειτουργία όλων των δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στις 24 Οκτωβρίου 2016. Ένα μήνα νωρίτερα είχε παραιτηθεί ο Οδυσσέας Βουδούρης καταγγέλλοντας δημόσια τον Γ. Μουζάλα για κατασπατάληση πόρων, παράλληλο σύστημα διοίκησης γύρω από τον υπουργό και τεράστια καθυστέρηση στις προετοιμασίες για την καλύτερη λειτουργία των δομών φιλοξενίας.

Ο κ.Σαλτερής επιβεβαίωσε μιλώντας στο newsit.gr την παραίτησή του και σύμφωνα με πληροφορίες περιμένει να τοποθετηθεί σύμβουλος του κ. Βερναρδάκη.

Στους 7 μήνες που έμεινε στο υπουργείο ο κ. Σαλτερής σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, είχε μικρή παρουσία στις δημόσιες εμφανίσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ποτήρι ξεχείλισε προσφάτως, με το γενικό γραμματέα να διαμαρτύρεται, όπως και ο προκάτοχός του, για θέματα αρμοδιοτήτων, καθώς ο υπουργός συνέχισε να δουλεύει με τους συνεργάτες του προσωπικού του γραφείου που λάμβαναν τελικά τις αποφάσεις χωρίς να έχουν θεσμική εξουσιοδότηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε