Πολιτική

Κικίλιας: «Δεν είμαστε Σοβιετία – Κάνουμε επιτάξεις όταν πρέπει»! video

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Το σύστημα Υγείας απέδειξε ότι αντέχει”. Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής, 20.11.2020, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Κικίλιας εξήρε τις προσπάθειες γιατρών, νοσηλευτών και διοικήσεων των νοσοκομείων επισημαίνοντας ότι προστίθενται, συνεχώς, δυνάμεις στο ΕΣΥ, παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι «πιέζεται το ΕΣΥ», για να συνεχίσει λέγοντας πως «τις προσεχείς ημέρες θα δούμε μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού».

Click4more: Lockdown: Αυτό απάντησε ο Χαρδαλιάς για την άρση! video

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι μέσα σε 28 ημέρες αυξήθηκαν κατά 360% οι κλίνες ΜΕΘ ενώ ως προς τις αντιδράσεις των κλινικαρχών υπογράμμισε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι όπου χρειάζεται η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει για τη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας.

Κικίλιας εναντίον αντιπολίτευσης

Ο Βασίλης Κικίλιας χαρακτήρισε “μεγαλοστομίες” τα σχόλια της Αντιπολίτευσης για καθυστερημένες επιτάξεις λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε Σοβιετία. Κάνουμε επιτάξεις όταν πρέπει». Εξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα οικονομικό διότι “οι επιτάξεις αποζημιώνονται” και καταλόγισε στην Αντιπολίτευση “αναντιστοιχία με την κοινωνία”, σημειώνοντας ότι “κάποιοι λίγοι εύχονται να αποτύχει η χώρα”. “Στην κρίση σώζουμε ζωές, δεν κάνουμε μικροπολιτική”, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Click4more: Κορονοϊός: Διευκρινίσεις για την διασπορά και την υπερμετάδοση στα σούπερ μάρκετ – Τι ισχύει

Ο κ. Κικίλιας παραδέχτηκε ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν τηρούνται όπως στο πρώτο lockdown. “Κάποιοι λίγοι παίρνουν στον λαιμό τους τους πολλούς”, είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι με την παρούσα επιδημιολογική εικόνα είναι εμφανές ότι το lockdown θα παραταθεί, διευκρινίζοντας, όμως, ότι αναμένει και τις αποφάσεις των επιστημόνων. “Η επιτροπή εισηγείται, και εμείς αποφασίζουμε” συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας σχολιάζοντας και τις αιτιάσεις για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων στην Βόρεια Ελλάδα.

Ως προς τις επικρίσεις για το σχέδιο εμβολιασμού υπογράμμισε ότι σε όλον τον κόσμο προετοιμάζονται εκτός από “τον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ”.

Δείτε όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Marfin: Η απάντηση στην τρομοκρατία είναι η απόδοση της Δικαιοσύνης και όχι ο τοξικός λόγος
«Κάθε φορά που δικαιολογείς μια κατάληψη που είναι μια παράνομη πράξη σε ένα πανεπιστήμιο ρίχνεις και εσύ νερό στο μύλο πράξεων που η κλιμάκωσή τους οδηγεί ακόμη και σε μια δολοφονία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Πολάκης: Μπορώ να βάλω τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με αξιοπρεπές ποσοστό, η Ρένα Δούρου δεν μπορεί – Καθοριστικός ο ρόλος του Τσίπρα στην πτώση
«Θα διεκδικήσω την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» τόνισε ο Παύλος Πολάκης, υπογραμμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές»
Ο Παύλος Πολάκης 27
Η τρόικα Δούρου, Παππά, Πολάκη πήρε τα κλειδιά του ΣΥΡΙΖΑ - Τα τρία καθοριστικά βήματα της νέας ηγετικής ομάδας
Η νέα πλειοψηφία στήνει τον μηχανισμό της επόμενης ημέρας, επαναφέρει τον Παύλο Πολάκη στην πρώτη γραμμή και ανοίγει τη μάχη της διαδοχής, ενώ οι αποχωρήσεις συνεχίζονται και η εσωκομματική σύγκρουση περνά σε νέα φάση
Παύλος Πολάκης και Νίκος Παππάς 6