Πολιτική

Κικίλιας: «Δεν είμαστε Σοβιετία – Κάνουμε επιτάξεις όταν πρέπει»! video

“Το σύστημα Υγείας απέδειξε ότι αντέχει”. Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής, 20.11.2020, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Κικίλιας εξήρε τις προσπάθειες γιατρών, νοσηλευτών και διοικήσεων των νοσοκομείων επισημαίνοντας ότι προστίθενται, συνεχώς, δυνάμεις στο ΕΣΥ, παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι «πιέζεται το ΕΣΥ», για να συνεχίσει λέγοντας πως «τις προσεχείς ημέρες θα δούμε μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού».

Click4more: Lockdown: Αυτό απάντησε ο Χαρδαλιάς για την άρση! video

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι μέσα σε 28 ημέρες αυξήθηκαν κατά 360% οι κλίνες ΜΕΘ ενώ ως προς τις αντιδράσεις των κλινικαρχών υπογράμμισε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι όπου χρειάζεται η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει για τη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας.

Κικίλιας εναντίον αντιπολίτευσης

Ο Βασίλης Κικίλιας χαρακτήρισε “μεγαλοστομίες” τα σχόλια της Αντιπολίτευσης για καθυστερημένες επιτάξεις λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε Σοβιετία. Κάνουμε επιτάξεις όταν πρέπει». Εξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα οικονομικό διότι “οι επιτάξεις αποζημιώνονται” και καταλόγισε στην Αντιπολίτευση “αναντιστοιχία με την κοινωνία”, σημειώνοντας ότι “κάποιοι λίγοι εύχονται να αποτύχει η χώρα”. “Στην κρίση σώζουμε ζωές, δεν κάνουμε μικροπολιτική”, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Click4more: Κορονοϊός: Διευκρινίσεις για την διασπορά και την υπερμετάδοση στα σούπερ μάρκετ – Τι ισχύει

Ο κ. Κικίλιας παραδέχτηκε ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν τηρούνται όπως στο πρώτο lockdown. “Κάποιοι λίγοι παίρνουν στον λαιμό τους τους πολλούς”, είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι με την παρούσα επιδημιολογική εικόνα είναι εμφανές ότι το lockdown θα παραταθεί, διευκρινίζοντας, όμως, ότι αναμένει και τις αποφάσεις των επιστημόνων. “Η επιτροπή εισηγείται, και εμείς αποφασίζουμε” συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας σχολιάζοντας και τις αιτιάσεις για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων στην Βόρεια Ελλάδα.

Ως προς τις επικρίσεις για το σχέδιο εμβολιασμού υπογράμμισε ότι σε όλον τον κόσμο προετοιμάζονται εκτός από “τον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ”.

Δείτε όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δικαστές και εισαγγελείς κατά Κωνσταντοπούλου: Επιδιώκει να παραμένει στην επικαιρότητα με όποιο παρανοϊκό σενάριο μπορεί να δημιουργήσει ανθρώπινος νους
«Η συγκεκριμένη δικηγόρος- πολιτικός - επαγγελματίας συκοφάντης καλυπτόμενη από την βουλευτική της ασυλία, δήλωσε με αναίδεια την πρόθεση και την επιδίωξη της να μην διεξαχθεί η δίκη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών»
Ζωή Κωνσταντοπούλου 5
Νίκος Δένδιας: Οι Patriot στη Σαουδική Αραβία «προστατεύουν κάθε πολίτη της ΕΕ από τον πληθωρισμό της ενέργειας»
«Οι ιρανικοί πύραυλοι που εξουδετερώθηκαν από τους ελληνικούς Patriot πετούσαν με ταχύτητα πάνω από 3 Mach» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που συναντήθηκε με τον μόνιμο αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε συζήτηση στο συνέδριο East Macedonia and Thrace Forum IV στην Αλεξανδρούπολη
Κόντρα Μαρινάκη – Τσουκαλά: «Διαστρεβλώνει τα λεγόμενά μου» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – «Συνεχίζει να πετάει τη μπάλα στη εξέδρα» απαντάει ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ
«Κατά τη συνήθη τακτική δεν απαντά σε τίποτα και παίζει με τις λέξεις» λέει μεταξύ άλλων για τον Παύλο Μαρινάκη, ο Κώστας Τσουκαλάς
Παύλος Μαρινάκης