Πολιτική

Κικίλιας: Ενημέρωση για την ενίσχυση του ΕΣΥ από τον ιδιωτικό τομέα και τα εμβόλια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που αναπτύσσεται στην Αττική μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο ραδιόφωνο του “Σκάι”. Όπως είπε «έχουμε φτάσει τις 1.393 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, να σας θυμίσω ότι ξεκινήσαμε την πανδημία με 565. Σήμερα προστίθενται άλλες 10 κλίνες ΜΕΘ- Covid στο Τζάνειο, όπως είχα ανακοινώσει, και μέχρι το Σάββατο άλλες 5 κλίνες στο Ιπποκράτειο».

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, δίνουν δύο Κλινικές τους πλήρως στελεχωμένες για Covid περιστατικά στην Αττική και προσέθεσε πως «η συνέχεια θα είναι με ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες και αποκατάστασης».

Click4more: Έμφραγμα στις χθεσινές εφημερίες της Αττικής – 172 νέες εισαγωγές Covid – Στις 1.875 οι νοσηλείες κορονοϊού

Οι ιδιώτες γιατροί θα στηρίξουν την προσπάθειά μας επισήμανε ο υπουργός Υγείας λέγοντας: «Είχα ανακοινώσει ότι θα συνεπικουρήσουν το υπάρχουν ιατρικό προσωπικό 16 ιατροί από τον ιδιωτικό τομέα. Έχουν ήδη γίνει 26 και θα φτάσουν τους 50. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια και με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας, έχω ήδη μιλήσει με τον Γιώργο Πατούλη. Είμαι σίγουρος ότι οι ιδιώτες ιατροί θα συνδράμουν και θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια».

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς ο Β.Κικίλιας τόνισε πως «μέχρι χθες φτάσαμε να έχουμε κάνει 1.126.060 εμβολιασμούς» και «σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 1.150.000» και προσέθεσε:

«Πράγματι, το είπε η ίδια η πρόεδρος η κυρία Φον ντερ Λάιεν, ότι από τον Απρίλιο θα είναι υπερπολλαπλάσια τα εμβόλια. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους που κάνει μία πολύ καλή δουλειά ως γενικός γραμματέας στον Τομέα της Πρωτοβάθμιας και υπεύθυνος για τα logistics του προγράμματος “Ελευθερία” είπε αυτό το οποίο γνωρίζουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι ένα πολύ σημαντικό εμβόλιο για εμάς το μονοδοσικό της Johnson & Johnson. Ελπίζουμε σύντομα να υπάρχει έγκριση. Και φαίνεται ότι μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα υπάρχει η πρώτη παραλαβή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
128
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου