Πολιτική

Κικίλιας: Ενημέρωση για την ενίσχυση του ΕΣΥ από τον ιδιωτικό τομέα και τα εμβόλια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που αναπτύσσεται στην Αττική μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο ραδιόφωνο του “Σκάι”. Όπως είπε «έχουμε φτάσει τις 1.393 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, να σας θυμίσω ότι ξεκινήσαμε την πανδημία με 565. Σήμερα προστίθενται άλλες 10 κλίνες ΜΕΘ- Covid στο Τζάνειο, όπως είχα ανακοινώσει, και μέχρι το Σάββατο άλλες 5 κλίνες στο Ιπποκράτειο».

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, δίνουν δύο Κλινικές τους πλήρως στελεχωμένες για Covid περιστατικά στην Αττική και προσέθεσε πως «η συνέχεια θα είναι με ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες και αποκατάστασης».

Click4more: Έμφραγμα στις χθεσινές εφημερίες της Αττικής – 172 νέες εισαγωγές Covid – Στις 1.875 οι νοσηλείες κορονοϊού

Οι ιδιώτες γιατροί θα στηρίξουν την προσπάθειά μας επισήμανε ο υπουργός Υγείας λέγοντας: «Είχα ανακοινώσει ότι θα συνεπικουρήσουν το υπάρχουν ιατρικό προσωπικό 16 ιατροί από τον ιδιωτικό τομέα. Έχουν ήδη γίνει 26 και θα φτάσουν τους 50. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια και με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας, έχω ήδη μιλήσει με τον Γιώργο Πατούλη. Είμαι σίγουρος ότι οι ιδιώτες ιατροί θα συνδράμουν και θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια».

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς ο Β.Κικίλιας τόνισε πως «μέχρι χθες φτάσαμε να έχουμε κάνει 1.126.060 εμβολιασμούς» και «σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 1.150.000» και προσέθεσε:

«Πράγματι, το είπε η ίδια η πρόεδρος η κυρία Φον ντερ Λάιεν, ότι από τον Απρίλιο θα είναι υπερπολλαπλάσια τα εμβόλια. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους που κάνει μία πολύ καλή δουλειά ως γενικός γραμματέας στον Τομέα της Πρωτοβάθμιας και υπεύθυνος για τα logistics του προγράμματος “Ελευθερία” είπε αυτό το οποίο γνωρίζουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι ένα πολύ σημαντικό εμβόλιο για εμάς το μονοδοσικό της Johnson & Johnson. Ελπίζουμε σύντομα να υπάρχει έγκριση. Και φαίνεται ότι μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα υπάρχει η πρώτη παραλαβή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση για τα Τέμπη και καμία για τη νεκρή μητέρα»
Στο φόντο της σύγκρουσης, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Μάντζου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με τον υπουργό να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «σόου και λαϊκισμό»
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου 5
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά όρνεα που αξιοποιούν μια εγκληματική ενέργεια»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας απορρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και μιλούν για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ιπποκράτειο στη μνήμη της Βάγιας Νέστορα – Κυρανάκης: «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να συλληφθούν οι τρομοκράτες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία της μητέρας της «γαλάζιας» πολιτεύτριας αναμένεται να τελεστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη
Συγκέντρωση ΝΔ για Βάγια Νέστορα
22
Η Καρυστιανού μετά τα «καρφιά» Μαρινάκη καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη με αιχμές για τα Τέμπη
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, με το κόμμα να συνδέει την υπόθεση με το αίτημα για ασφάλεια και δικαιοσύνη «που τόσο κατάφωρα στερούμαστε»
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης
Χρυσοχοΐδης για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συλληφθούν οι δράστες»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέκλεισε νέο κύμα τρομοκρατίας, μίλησε για «νοσταλγούς μιας παλιάς κατάστασης» και έστειλε μήνυμα ότι «η Δημοκρατία απαιτεί δικογραφία και πλήρεις αποδείξεις»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
44
Το δείπνο Σαμαρά με εν ενεργεία «γαλάζιους» βουλευτές, η ενόχληση στο Μαξίμου και η εξίσωση των αναποφάσιστων
Η συνάντηση με τους Αθανασίου, Λεονταρίδη και Καρασμάνη, το λακωνικό σχόλιο Μαρινάκη και οι μετρήσεις που δείχνουν γιατί το ενδεχόμενο κόμμα του πρώην πρωθυπουργό δεν περνά απαρατήρητο
Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Καρασμάνης και Θεόφιλος Λεονταρίδης 39