Πολιτική

Κικίλιας και Πιερρακάκης έκαναν «αυτοψία» στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό επισκέφθηκαν το Σάββατο (03.04.2021) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι δύο υπουργοί περιηγήθηκαν στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου στο Ελληνικό, συνοδευόμενοι από το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, συνομίλησαν με το υγειονομικό προσωπικό και με πολίτες που περίμεναν να εμβολιαστούν και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άψογη λειτουργία του.

Ο Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του τόνισε ότι η προσπάθεια που γίνεται για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στη χώρα μας «είναι το μεγαλύτερο υγειονομικό εγχείρημα το οποίο έχει αποτολμηθεί ποτέ να οργανωθεί στη χώρα. Είναι μια συνολική, ομαδική προσπάθεια αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης που έρχεται και “δένει” τον εμβολιασμό, την οργάνωσή του, την ψηφιοποιήσή του, τις νέες τεχνολογίες, μαζί με τον ανθρώπινο παράγοντα: το σεβασμό που δείχνουν οι υγειονομικοί, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το προσωπικό μας, στους συμπολίτες μας που έρχονται με τάξη, με οργάνωση, χωρίς καθυστέρηση να εμβολιαστούν».

Click4more Self Test: Στα φαρμακεία από την Τετάρτη – Οι οδηγίες και ο τρόπος δήλωσης των αποτελεσμάτων

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Κυριάκο Πιερρακάκη για τη συμβολή και την πολύτιμη βοήθειά του, καθώς και όλους τους άλλους θεσμούς, υπουργεία, φορείς που έχουν βοηθήσει σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια, όπως είπε.

«Είναι μια προσπάθεια η οποία προχωρά πλέον με γοργούς ρυθμούς. Τον Απρίλιο θα έχουμε 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς και φιλοδοξούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την υγειονομική κρίση και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Θέλω να δώσω κουράγιο στους Έλληνες, να τους πω να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή, να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε» κατέληξε ο υπ. Υγείας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε πως «η Επιχείρηση “Ελευθερία” είναι ένα τεράστιο υγειονομικό και εθνικό εγχείρημα. Είναι το μεγαλύτερο υγειονομικό εγχείρημα που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας. Είναι η δυσκολότερη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παγκοσμίως. Και αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η οργάνωση, όλες οι παράμετροί της, οι ψηφιακές και κυρίως οι φυσικές παράμετροι, το πώς διεξάγεται, αποδεικνύουν ότι το εγχείρημα είναι πολύ πετυχημένο στη χώρα μας».

«Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα στην Ευρώπη και στον κόσμο έτσι όπως εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή και μας διδάσκει πάρα πολλά μαθήματα, σε σχέση με το πόσο ευρύτερα θέλουμε να αλλάξουμε το Κράτος και την εξυπηρέτηση των πολιτών από αυτό» κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων - «Οφείλουμε στην ποντιακή κοινότητα χρέος ευγνωμοσύνης»
«Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανατρέχουμε με συγκίνηση σε ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας: τη συστηματική εξόντωση 353.000 συμπατριωτών μας», έγραψε στα social media ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα επίθεση Σαμαρά κατά της κυβέρνησης με βολές για την απόσυρση των Patriot από την Κάρπαθο: «Ας ξυπνήσουμε, επιτέλους»
«Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει, άμεσα, έκτακτη σύγκλιση κορυφής της Ε.Ε για τις απίστευτες τουρκικές απειλές. Δεν μπορεί να παραμένουμε αδρανείς όταν η Τουρκία εκτελεί σχεδιασμούς με βάθος δεκαετιών»
Αντώνης Σαμαράς 68
Κωνσταντίνος Τασούλας: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων
«Ο Ποντιακός Ελληνισμός, παρά τις αδιανόητες δοκιμασίες και τις τραγικές απώλειες που τον σημάδεψαν στις αρχές του 20ου αιώνα, κατόρθωσε να επιβιώσει βρίσκοντας καταφύγιο στη μητέρα πατρίδα»
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας
Νίκος Ανδρουλάκης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «107 χρόνια μετά παραμένει αναγκαίος ο αγώνας για τη αναγνώριση της σφαγής»
«Η διεθνής αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας δεν αποτελεί μόνο ένα εθνικό στοίχημα, αλλά έναν πανανθρώπινο στόχο», είναι το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την μαύρη επέτειο
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης για Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «Χρέος μας η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και η ηθική δικαίωση των θυμάτων»
«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της ιστορίας του Ελληνισμού. Ένα έγκλημα που έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη των απανταχού Ελλήνων», έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης