Πολιτική

Κικίλιας και Πιερρακάκης έκαναν «αυτοψία» στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό επισκέφθηκαν το Σάββατο (03.04.2021) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι δύο υπουργοί περιηγήθηκαν στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου στο Ελληνικό, συνοδευόμενοι από το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, συνομίλησαν με το υγειονομικό προσωπικό και με πολίτες που περίμεναν να εμβολιαστούν και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άψογη λειτουργία του.

Ο Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του τόνισε ότι η προσπάθεια που γίνεται για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στη χώρα μας «είναι το μεγαλύτερο υγειονομικό εγχείρημα το οποίο έχει αποτολμηθεί ποτέ να οργανωθεί στη χώρα. Είναι μια συνολική, ομαδική προσπάθεια αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης που έρχεται και “δένει” τον εμβολιασμό, την οργάνωσή του, την ψηφιοποιήσή του, τις νέες τεχνολογίες, μαζί με τον ανθρώπινο παράγοντα: το σεβασμό που δείχνουν οι υγειονομικοί, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το προσωπικό μας, στους συμπολίτες μας που έρχονται με τάξη, με οργάνωση, χωρίς καθυστέρηση να εμβολιαστούν».

Click4more Self Test: Στα φαρμακεία από την Τετάρτη – Οι οδηγίες και ο τρόπος δήλωσης των αποτελεσμάτων

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Κυριάκο Πιερρακάκη για τη συμβολή και την πολύτιμη βοήθειά του, καθώς και όλους τους άλλους θεσμούς, υπουργεία, φορείς που έχουν βοηθήσει σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια, όπως είπε.

«Είναι μια προσπάθεια η οποία προχωρά πλέον με γοργούς ρυθμούς. Τον Απρίλιο θα έχουμε 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς και φιλοδοξούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την υγειονομική κρίση και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Θέλω να δώσω κουράγιο στους Έλληνες, να τους πω να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή, να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε» κατέληξε ο υπ. Υγείας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε πως «η Επιχείρηση “Ελευθερία” είναι ένα τεράστιο υγειονομικό και εθνικό εγχείρημα. Είναι το μεγαλύτερο υγειονομικό εγχείρημα που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας. Είναι η δυσκολότερη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παγκοσμίως. Και αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η οργάνωση, όλες οι παράμετροί της, οι ψηφιακές και κυρίως οι φυσικές παράμετροι, το πώς διεξάγεται, αποδεικνύουν ότι το εγχείρημα είναι πολύ πετυχημένο στη χώρα μας».

«Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα στην Ευρώπη και στον κόσμο έτσι όπως εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή και μας διδάσκει πάρα πολλά μαθήματα, σε σχέση με το πόσο ευρύτερα θέλουμε να αλλάξουμε το Κράτος και την εξυπηρέτηση των πολιτών από αυτό» κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Opinion Poll για την Αττική: ΝΔ 31,5%, ΕΛΑΣ 16,9%, ΠΑΣΟΚ 10,2% – Διχασμένοι οι πολίτες για την αυτοδυναμία
Στο 64,9% η παράσταση νίκης για το κυβερνών κόμμα - Ο Τσίπρας προηγείται του Ανδρουλάκη ως πιθανός αντίπαλος του Μητσοτάκη - «Αγκάθι» η ακρίβεια, ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 99
Σαμαράς για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τα γεγονότα στη Λιβύη εκθέτουν ανεπανόρθωτα Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη»
Σφοδρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση μετά την αναφερόμενη έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή της Λιβύης - «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία»
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 29
Το ΥΠΕΞ απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης: Δεν μεταβάλλει τον παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του
«Η γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν αλλάζουν με μονομερείς, νομικά αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών 53
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας: AI και προσέλκυση επιστημόνων στο επίκεντρο – Ο σχεδιασμός για νέο υπουργείο
Οι νέες υποδομές «Δαίδαλος» και «Pharos», η αύξηση των δαπανών για έρευνα και η ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά προγράμματα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρία Λέπτιν
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλία: «Δεν αρκεί η πολιτική αλλαγή, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής»
Συναντήσεις με επαγγελματίες της εστίασης, νέους και κατοίκους στον Βόλο και στην Αγιά - Το μήνυμα για την κοινωνική εμπιστοσύνη, η αναφορά στην Εθνική Αντίσταση και η πρόταση για το Εθνικό Ταμείο Σύγκλισης
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Ανδρουλάκης: «Αντίπαλός μου είναι ο λαϊκισμός και η διαφθορά» – Αιχμές για Μητσοτάκη και Τσίπρα, στόχος η ήττα της ΝΔ
Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τις διαδηλώσεις στην Ευρώπη και το ιδιωτικό χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ