Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κινητικότητα στο Μαξίμου! Στο τραπέζι πρόταση για δημοψήφισμα το ερχόμενο Φθινόπωρο

Κινητικότητα στο Μαξίμου! Στο τραπέζι πρόταση για δημοψήφισμα το ερχόμενο Φθινόπωρο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

– Το δημοψήφισμα θα αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση που θα προβλέπει το διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”
– Επικρατέστερος μήνας ο Νοέμβριος
– Γιατί η κυβέρνηση καλοβλέπει αυτήν την πρόταση

Πρόταση για δημοψήφισμα το ερχόμενο Φθινόπωρο έχει πέσει στο “τραπέζι”, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η πρόταση προβλέπει δημοψήφισμα, πιθανότατα τον Νοέμβριο, για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα προβλέπει το διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας.

«Στο δημοψήφισμα θα τεθούν πλαστά διλήμματα και πλαστά μέτωπα. Τα δημοψηφίσματα είναι μια δημοφιλής διαδικασία και ένα περιβάλλον στο οποίο ανθεί ο λαϊκισμός» υποστηρίζει κορυφαίο στέλεχος της Κεντροαριστεράς.

Καλοβλέπει την πρόταση το Μαξίμου

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος το φθινόπωρο θεωρείται από την επιτελική ομάδα του Μαξίμου ένα ισχυρό “όπλο” στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με τον τρόπο αυτό θα αιφνιδιάσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και επιπλέον θα μπορούσε να προκαλέσει νέες αναταράξεις τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο Κίνημα Αλλαγής, ιδιαίτερα με αφορμή το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους-Εκκλησίας.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν πως ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί στις επόμενες εκλογές, αυτό πρέπει να γίνει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για να διασωθεί το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα και να αποτελέσει τη βασική πολιτική δύναμη της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις